Ga naar de content

Kentekenkeuring bij de RDW

Kentekenkeuring bij de RDW

Soms is het nodig om uw voertuig te laten keuren bij een keuringsstation van de RDW. Als u een voertuig heeft aangepast of in Nederland wilt invoeren, of voor een APK-keuring bijvoorbeeld. Hier leest u hoe u zo’n afspraak kunt maken.  
 

Transitokenteken

Voor bedrijfsauto's en aanhangwagens zwaarder dan 3.500 kg is het mogelijk om de keuring voor aanvraag van een transitokenteken binnen twee werkdagen te laten plaatsvinden. Als u online een afspraak maakt kan het zijn dat voorgestelde keuringsdatum niet binnen deze termijn van twee dagen valt. Wilt u uw voertuig toch graag binnen twee werkdagen laten keuren, neem dan contact op met RDW Klantenservice.
 

Keuren na schade aan uw voertuig

Voor het keuren van een voertuig na schade, zijn een aantal zaken belangrijk; zo kunt u niet bij ieder RDW-keuringsstation terecht en moet u voor de keuring de bodemplaat verwijderen. Lees voordat u een keuringsafspraak maakt alle informatie over het keuren na schade aan uw voertuig.
 

Online een afspraak maken 

Via deze website kunt u gemakkelijk online een keuringsafspraak bij een keuringsstation maken.
  1. Klik op de knop ‘keuringsafspraak maken’ aan de rechterkant van de pagina.
  2. Houd het Nederlandse kenteken of Voertuig Identificatienummer (VIN) van het voertuig bij de hand.  
  3. Vul alle gevraagde gegevens in. 
  4. Als de afspraak is aangevraagd, ontvangt u een e-mail waarin staat wanneer u de afspraak heeft. 

Kosten

De kosten van de keuring moet u betalen aan de balie van het keuringsstation. De hoogte van de kosten hangt af van het soort keuring.
  

Meer informatie 

Wilt u weten hoe een keuring bij de RDW er aan toe gaat? Dat kunt u lezen in het document over het keuringsproces bij de RDW pdf, 79 kB .
 

Afspraak afzeggen

Over het afzeggen van uw keuringsafspraak vindt u hier meer informatie.  
Ga naar de navigatie