Ga naar de content

Tellerstanden

Sinds 1 januari 2014 beheert de RDW de database met tellerstanden. De RDW neemt de database en registratie over van Stichting Nationale Auto Pas (NAP). Alle door de RDW erkende bedrijven in Nederland zijn wettelijk verplicht tellerstanden te registreren van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kg).

Door een tellerstand vaker te registreren, wordt de ruimte om te frauderen met de tellerstand kleiner en wordt een betrouwbaarder oordeel afgegeven over de reeks geregistreerde tellerstanden. In samenwerking met NAP werkt de RDW aan het verder terugdringen van fraude met tellerstanden.

Ook kunt u zelf de tellerstand controleren. Als uit de controle blijkt dat de tellerstand onlogisch is, dan kunt u teruggaan naar het bedrijf dat de tellerstand van uw voertuig heeft geregistreerd om de tellerstand te laten corrigeren.
 
De dealer geeft bij aankoop van een voertuig een Tellerrapport af. U kunt zelf controleren of dit Tellerrapport geldig is of niet. Als u een volledig overzicht van de tellerstanden van uw voertuig wilt hebben dan kunt u bij de RDW de tellerstandhistorie opvragen.
Ga naar de navigatie