Ga naar de content
  • Let op: momenteel is er een mail in omloop met als onderwerp Facturen Kentekenbewijs. In de mail wordt gevraagd facturen te betalen voor aangevraagde kentekenbewijzen. De mail bevat 1 of meerdere link(en) naar een .zip bestand dat een virus verspreidt. Deze mail is niet van de RDW. Wij adviseren u niet op de links te klikken maar de mail te verwijderen.

APK webdirect

APK afmelden

Ieder voertuig dat u keurt voor de Algemene Periodieke Keuring (APK), moet u afmelden. Dit geldt voor zowel een goedkeuring als een afkeuring. U kunt afmelden via uw provider of direct online via APK Webdirect. In dit artikel leest u hier meer over.
 

Rechtstreeks afmelden bij de RDW (APK Webdirect)

APK Webdirect is een online applicatie waarmee u zonder tussenkomst van een provider afmeldingen bij de RDW kunt doen. U heeft hiervoor wel een APK-erkenning van de RDW nodig. Aan de afmelding zijn extra kosten verbonden, die  u in een aparte factuur van de RDW ontvangt. U moet u aanmelden bij APK Webdirect  om gebruik te kunnen maken van deze dienst.
 

Benodigdheden voor APK afmelden

Voor het online afmelden via APK Webdirect of via uw provider, heeft u naast een APK-erkenning, een aantal dingen nodig. Hieronder kunt u lezen welke dat zijn.
 

Beveiligingscertificaat

Op uw computer moet u een beveiligingscertificaat van de RDW installeren (of hebben geïnstalleerd) Dit certificaat heeft u, tegelijkertijd met uw erkenning, van de RDW ontvangen. Heeft u dit niet ontvangen, dan moet u contact opnemen met de RDW. Hieronder kunt u de ‘Handleiding certificaat RDW’ downloaden.
 

Adobe Acrobat reader

U ontvangt het APK-keuringsrapport als pdf-bestand. Om het APK-rapport uit te kunnen printen, moet het programma Acrobat Reader geïnstalleerd zijn op uw computer. U kunt de meest actuele Acrobat Reader versie downloaden 
 
Heeft u problemen met het raadplegen of printen van de pdf’s en gebruikt u Internet Explorer, dan kunt u in het schema ‘PDF-problemen bij gebruik Internet Explorer’   kijken naar een oplossing. Vindt u hier geen oplossing, dan kunt een e-mail sturen naar servicedesk@rdw.nl.
 

Werken met APK webdirect

Als u wilt weten hoe u met Webdirect moet werken, hoe u bijvoorbeeld een raadpleging of een afmelding kunt doen, dan kunt u in het pdf-bestand Handleiding webdirect, lezen hoe u moet werken met de dienst APK Webdirect.

Ook afmelden voor andere erkenningen

Ook de inbouw van LPG-installaties, tachografen en boordcomputer taxi's kunt u afmelden via APK Webdirect

Tarieven afmelden via APK Webdirect

Afmelden APK 1 (internet, incl. .APK mailing) € 4,30
Afmelden APK 2 (internet, incl.APK mailing) € 4,30
Afmelden Boordcomputer taxi (internet) € 12,20
Afmelden gasinstallatie (internet) € 5,60
Afmelden TA (internet) € 5,60

Afmelden via de provider

Als u een APK-erkenning heeft, dan kunt u de APK-keuring ook via uw provider afmelden. Voor het afmelden bij een provider heeft u een abonnement nodig. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw provider. Een overzicht met providers kunt u vinden in de APK-regelgeving.
 

Tarieven afmelden via provider

De tarieven voor het afmelden via de provider worden door de RDW bij de provider in rekening gebracht. Tarieven voor aanvullende diensten zijn hierin niet opgenomen, hierdoor kan de rekening van de provider afwijken van de onderstaande tarieven. 
Afmelden APK (inclusief APK-mailing) € 3,80
Afmelden Boordcomputer taxi € 11,70
Afmelden gasinstallatie € 5,10
 
 
 
Ga naar de navigatie