Ga naar de content
  • Let op: momenteel is er een mail in omloop met als onderwerp Facturen Kentekenbewijs. In de mail wordt gevraagd facturen te betalen voor aangevraagde kentekenbewijzen. De mail bevat 1 of meerdere link(en) naar een .zip bestand dat een virus verspreidt. Deze mail is niet van de RDW. Wij adviseren u niet op de links te klikken maar de mail te verwijderen.

Voertuiggegevens raadplegen

Voor bedrijven en instellingen met een registratie bij de Kamer van Koophandel (KvK) heeft de RDW de dienst ‘Voertuiggegevens raadplegen’ ontwikkeld. Daarmee kunt u ongelimiteerde hoeveelheden voertuiginformatie van voertuigen met een Nederlands kenteken opvragen. Deze dienst is er ook voor particuliere klanten, maar daarbij zit er een limiet aan het aantal bevragingen.  

Voorwaarden

Voor deze dienst is een KvK-registratie is vereist. 
 

Gegevens die u krijgt te zien

Over de volgende onderwerpen zijn gegevens beschikbaar (géén persoonsgegevens):

  • Voertuig & APK 
  • Eigenschappen 
  • Verbruik & Milieu 
  • Historie
U kunt kiezen uit twee verschillende varianten van deze dienst:  de zogenoemde ‘Webbased variant’ en de zogenoemde ‘XML variant’:
 

Webbased variant

U kunt de voertuiggegevens direct en gemakkelijk online raadplegen. U hoeft hier zelf niets voor te bouwen in uw systeem. Voor deze dienst hoeft u geen toegangskosten te betalen. Voor elk voertuig waarvan u de gegevens wilt raadplegen, betaalt u onderstaand tarief.
OVI-zakelijk raadpleging rdw.nl (webbased) € 0,14
Om gebruik te kunnen maken van de digitale diensten van de RDW moet u geregistreerd staan als zakelijke klant. 
 

XML variant

Het is ook mogelijk voertuiggegevens rechtstreeks te importeren in uw eigen bedrijfsapplicatie of internetpagina. Hiervoor heeft de RDW een XML-berichtuitwisseling ontwikkeld. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet u eerst zelf een koppeling bouwen met uw bedrijfsapplicatie. Meer informatie hierover leest u op de pagina Voertuiggegevens raadplegen via XML
 
Ga naar de navigatie