Onderhoud en storingen

Hier vindt u een overzicht van storingen en/of geplande onderhoudswerkzaamheden die invloed hebben op de dienstverlening van de RDW. Mocht u problemen hebben met een van de systemen van de RDW, dan vindt u mogelijk de oplossing hiervoor beschreven bij Tips en alternatieve werkwijzen. 

Storing

Op dit moment is er geen storing bekend.

Gepland onderhoud

Woensdag 26 april vindt er onderhoud plaats op het platform. Hierdoor zijn de website en de diensten tussen 6.30 en uiterlijk 8.00 uur niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Onderhoud datacenters

Op een aantal zondagen in 2017 pleegt de RDW groot onderhoud in de
datacenters. De online dienstverlening van de RDW ondervindt hier in principe geen hinder van. Toch kan de RDW enige overlast niet altijd voorkomen. Wij vragen uw begrip daarvoor.
 
Het gaat om de volgende data in 2017:
  • 7 en 21 mei van 08.00 uur tot 12.00 uur
  • 11 juni van 08.00 uur tot 18.00 uur

Gebruik diensten op smartphone of tablet

Onze online diensten zijn niet aangepast aan het gebruik op een mobile device zoals een smartphone of tablet. Dit betekent dat u de diensten wel kunt afnemen op uw smartphone of tablet, maar dat ze niet optimaal worden getoond.

 

​Tips en alternatieve werkwijzen

PDF bestanden

Documenten die u op deze site kunt downloaden, worden vaak in PDF-formaat aangeboden. Deze documenten kunt u alleen inzien als u over een PDF-reader beschikt, zoals Adobe Reader. Heeft u Adobe Reader nog niet, dan kunt u deze downloaden. ​

DigiD

Bij bepaalde RDW-diensten kunt u gegevens inzien die gekoppeld zijn aan uw persoonsgegevens. Deze gegevens kunt u echter alleen inzien als in u inlogt met een DigiD-inlogcode. Hier vindt u meer informatie over DigiD. Naast de RDW maken ook andere overheden en organisaties die een overheidstaak uitvoeren, gebruik van DigiD. Maak hier uw DigiD aan. ​

Het gebruik van favorieten in uw browser

Als u bepaalde diensten van onze site vaak gebruikt, heeft u deze misschien wel als favoriet opgeslagen in uw browser. Dit heeft als voordeel dat u via deze favoriet direct op de pagina van deze dienst terecht komt. Het kan echter zijn dat bij wijzigingen op onze site, bepaalde favorieten niet meer werken. Werkt een favoriet niet meer, dan kunt u het beste via onze hoofdpagina naar de dienst navigeren en dan een nieuwe favoriet in uw browser opslaan. De oude kunt u dan verwijderen.​

Gebruik een recente versie van uw browser

Als u een oude versie van bijvoorbeeld Internet Explorer of Google Chrome gebruikt, dan kan het voorkomen dat bepaalde internetpagina’s niet goed meer werken. Het is daarom aan te bevelen een oude browser gratis op te waarderen naar een recentere versie.

 

 

Ga naar de navigatie