APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Hier vindt u meer informatie over de APK, wanneer en hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden, het keuringsrapport  en de keuringseisen.

De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994. De wet- en regelgeving kunt u inzien op de website overheid.nl
 

APK keuren in Nederland

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend APK-bedrijf. Hier leest u wat u moet doen.
  1. U maakt een afspraak bij een RDW erkend APK-bedrijf. U herkent deze bedrijven aan het erkenningsschild met de tekst 'RDW erkend' en een sticker met daarop de tekst 'APK lichte voertuigen' of 'APK zware voertuigen'. 


  2. De APK-keurmeester van het APK-bedrijf keurt het voertuig.
  3. De kosten van de keuring zijn niet vastgesteld en verschillen per bedrijf.
  4. Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).
De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. De RDW kan bij een tekort aan onafhankelijke Keuringsinstanties zelf keuringen verrichten en keuringsrapporten afgeven.
  

APK keuren in het buitenland

Buiten Nederland kunt u alleen in België en Spanje een APK laten uitvoeren. Dit geldt voor zware voertuigen en lichte voertuigen. We hebben de adressen waar u de keuring kunt laten uitvoeren voor u op een rij gezet.
 
 
 

Meer informatie

Meer informatie over de APK vindt u in de folder APK uw rechten en plichten
Ga naar de navigatie