Auto al gesloopt of voor onderdelen gebruikt

Heeft u uw auto, bedrijfsauto of kampeerwagen met een maximum toegestane massa t/m 3.500 kg met Nederlands kenteken gesloopt (laten slopen) of voor onderdelen gebruikt? Dan is het afhankelijk van onderstaande situatie wat u kunt doen. 
 

U heeft nog een onderdeel van het voertuig waarop het

voertuigidentificatienummer (VIN) staat

Neem dan contact op met een door de RDW erkend demontagebedrijf. Zij kunnen met het VIN de registratie beëindigen.
 

U heeft geen onderdelen van het voertuig waar het VIN op staat.

Dan kunt u beëindiging van de registratie online aanvragen. Zo vraagt u online de beëindiging van de registratie aan:
 
 1. Vul het formulier ‘Verzoek verval tenaamstelling' volledig in. De benodigde documenten (zoals aangegeven op het formulier) moet u bijvoegen. Denk vooral ook aan de bewijsstukken waaruit blijkt dat het voertuig is gesloopt of uitgebrand. Lees hier hoe u een document kunt toevoegen aan het formulier
 2. Klik op ‘Verzenden’.
 3. De RDW beoordeelt uw aanvraag binnen 5 werkdagen. De registratie in het kentekenregister eindigt op de datum dat de RDW uw verzoek afhandelt. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.
 4. Zeg uw verzekering pas op nadat u de bevestigingsbrief heeft ontvangen. Zolang de registratie niet is beëindigd moet de WA-verzekering actueel zijn. U loopt anders het risico op een boete. 
 5. U moet om misbruik te voorkomen de kentekenplaat (laten) vernietigen.

 

  Schriftelijke aanvraag of uw situatie wijkt af van bovenstaande

  Wilt u uw verzoek schriftelijk indienen of is er op u een andere situatie van toepassing, neem dan contact op met de Klantenservice van de RDW. 

   

  Volg de RDW op Facebook

  Ga naar de navigatie