Begeleiderspas schriftelijk aanvragen

Als je meedoet aan het experiment 2todrive en je rijbewijs wilt aanvragen, heb je een begeleiderspas nodig om straks te mogen rijden. Op deze begeleiderspas komen de namen te staan van de door jouzelf gekozen coaches die jou tot je 18e verjaardag gaan begeleiden tijdens het autorijden. Je mag de begeleiderspas aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je moet eerst de begeleiderspas hebben aangevraagd, voordat je een rijbewijs kunt aanvragen bij de gemeente.

Aanvragen begeleiderspas en registreren coach

Je kunt de begeleiderspas online aanvragen via 'Begeleiderspas online aanvragen'. Wil of kun je de aanvraag niet online doen, dan kun je de begeleiderspas ook via een aanvraagformulier aanvragen. Ook jouw coahes moeten zich dan via dit aanvraagformulier registreren.

Zo vraag je een begeleiderspas schriftelijk aan:

  1. Om een begeleiderspas aan te kunnen vragen moet je woonachtig zijn in Nederland, minimaal 16,5 jaar zijn en jonger dan 18 jaar zijn.
  2. Download het aanvraagformulier voor de begeleiderspas en print het formulier uit. 
  3. Vul alle gegevens in van jou en jouw coach (es). Let er op dat jij en alle coaches een handtekening zetten op het formulier
  4. Stuur het aanvraagformulier samen met de benodigde documenten naar de RDW.
  5. Betaal de kosten
    Aanvraag begeleiderspas 35,00
  6. Je ontvangt de begeleiderspas binnen 10 werkdagen als jullie aan alle voorwaarden voldoen
    Voldoet een coach of jij niet aan de voorwaarden, dan ontvangen jullie hierover apart een brief
 

Handleiding

Meer informatie over de voorwaarden, de documenten die je moet meesturen en de betaling vind je in de handleiding. Deze zit bij het aanvraagformulier.

 

 

 

 

 
Ga naar de navigatie