Uw vaartuig verkopen

​Als u uw vaartuig (motorboot, waterscooter, jetski) met Nederlands registratieteken verkoopt, moet u er voor zorgen dat de nieuwe eigenaar het vaartuig op zijn naam overschrijft. Dit geldt voor ieder vaartuig dat korter is dan 20 meter en sneller vaart dan 20 kilometer per uur. U geeft hem daarvoor het originele registratiebewijs.
 

Geen vrijwaringsbewijs

De RDW geeft bij het overschrijven van een vaartuig op de naam van de nieuwe eigenaar geen vrijwaringsbewijs af, zoals bijvoorbeeld bij de verkoop van een auto gebeurt. Regelt u daarom zelf met de nieuwe eigenaar dat u een bewijs van koop/verkoop krijgt. Pas als het vaartuig is op de naam van de koper overgeschreven en u het bewijs heeft, geeft u de koper het vaartuig. Doet u dit niet en blijft het vaartuig op uw naam staan, dan krijgt u bijvoorbeeld de eventuele toekomstige boetes toegestuurd.
 
Wilt u weten hoe het op naam overschrijven van een vaartuig gaat, ga dan voor meer informatie naar 'Een vaartuig kopen'.
 

Registratiebewijs kwijt 

Als u het registratiebewijs kwijt bent, dan moet u eerst een vervangend registratiebewijs aanvragen, anders kan de koper het voertuig niet op zijn naam zetten. Ga voor meer informatie naar 'Registratiebewijs vaartuig kwijt'.
 

Koper wil vaartuig in buitenland registreren

Verkoopt u het vaartuig aan iemand die het vaartuig niet in Nederland op naam wil hebben maar in het buitenland, dan moet u als verkoper de registratie van het vaartuig bij de RDW beëindigen. Geef dan niet het originele registratiebewijs aan de koper, maar lever deze in bij de RDW. Neemt u voor meer informatie hierover contact op met RDW Klantenservice.

 

Ga naar de navigatie