Nieuwe kentekenserie uitgereikt

Algemeen directeur Johan Hakkenberg van de RDW heeft het eerste nieuwe kenteken ‘1 KBB 00’ uitgereikt aan Robert-Jan Vermeulen, adjunct directeur van kinderrechtenorganisatie Save the Children.
 

Kenteken

Het kenteken komt op een nieuwe Kia Picanto. Deze auto is door Autohaag Zeeuw KIA Den Haag, in samenwerking met KIA Motors Nederland, kosteloos beschikbaar gesteld aan Save the Children.
 

Twee jaar

Hakkenberg: “We verwachten dat deze nieuwe kentekenreeks 2 jaar mee gaat, omdat we deze keer alleen de K, S, T, X en Z als beginletter gebruiken. De overige beginnende medeklinkers zijn onder meer gebruikt voor exportkentekens en bromfietsen. De nieuwe serie gaat daarom een stuk korter mee dan de vorige reeks kentekens. Die ging bijna 5 jaar mee.“
 

Goed vastzetten

Het kenteken is belangrijk voor de handhaving van verkeersveiligheid en de opsporing van criminaliteit. Via het kenteken kan de RDW alle technische gegevens en de gegevens van de eigenaar/houder achterhalen. Het is daarom ook van belang dat kentekenplaten goed zijn bevestigd aan de auto. Meer informatie is te vinden op de websites van de voertuigbranche (www.stavc.nl) en op deze website.
 

Save the Children

Stichting Save the Children krijgt de beschikking over een nieuwe 5-deurs KIA Picanto. Hierdoor hoeft Save the Children niet zelf een auto aan te schaffen, waardoor zij een groter deel van haar inkomsten kan besteden aan de projecten in het buitenland. Deze auto is dan meer dan welkom en zal de komende jaren intensief worden gebruikt om steun te vragen en draagvlak te creëren in Nederland.
 

Ga naar de navigatie