Registratiebewijs en registratieteken

Als u vaart op de Nederlandse binnenwateren is registratie bij de RDW verplicht voor elk vaartuig (motorboot, waterscooter, jetski) dat korter is dan 20 meter en sneller vaart dan 20 km per uur.

Laat u een vaartuig bij de RDW registreren, dan ontvangt u een registratiebewijs op creditcardformaat. Tot april 2011 verstrekte de RDW een papieren registratiebewijs. 
Het papieren registratiebewijs dat is afgegeven na 1 maart 1995, is nog steeds geldig. Het papieren registratiebewijs dat is afgegeven vóór 1 maart 1995 is niet meer geldig. Hoe u een vaartuig kunt laten registreren of op uw naam laten overschrijven, leest u onder het onderwerp 'Kopen'.

Op het registratiebewijs staat het registratieteken vermeld. U kunt het registratieteken op stickers aan beide kanten van de motorboot, waterscooter of jetski midscheeps (in het midden van het schip) of aan de boeg aanbrengen. U kunt de stickers bij verschillende bedrijven (online) aanschaffen.
 
Hier leest u meer informatie over het registratiebewijs en het registratieteken. Ook hoe u een papieren registratiebewijs kunt omwisselen naar een registratiebewijs op creditcardformaat.
Ga naar de navigatie