Uw huidige voertuigen bekijken

Via 'Mijn voertuigen bekijken' kunt u gratis een overzicht opvragen van voertuigen waarvoor u op dit moment als aansprakelijke (eigenaar) staat geregistreerd. Omdat alleen de geregistreerde eigenaar deze gegevens mag opvragen, moet u inloggen met uw DigiD. 
 
Zo bekijkt u uw huidige voertuigen:
 1. Ga naar 'Mijn voertuigen bekijken'. Daarmee komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen.
 2. Kies voor de optie 'Ik wil inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord'. 
 3. U vult de gevraagde gegevens in bij DigiD en vervolgens in de RDW-dienst.
 4. Daarna krijgt u een lijst met voertuigen gepresenteerd.
 5. Als u klikt op 'details', dan kunt u ook de eigenschappen van het voertuig bekijken, bijvoorbeeld de APK-datum of het verbruik.
 6. Van alle beschikbare voertuiggegevens kunt u lezen wat de betekenis is. Hiervoor klikt u op de informatieknop ernaast.


Verzekeringsmaatschappij

Als u deze dienst gebruikt om aan te tonen dat een bepaald voertuig niet meer op uw naam staat, is het verstandig om bij de verzekeringsmaatschappij na te vragen of zij dit online overzicht als bewijs accepteert.

 

Dienst afnemen met DigiD met extra controle identiteitsbewijs

Bij bepaalde online diensten is het nodig om meer zekerheid te hebben over de identiteit van de gebruiker van de dienst. Deze diensten gebruiken DigiD met een extra controle van een identiteitsbewijs om de identiteit vast te stellen. 

Wilt u kennis maken met deze manier van identificeren? Ga dan naar  'Mijn voertuigen bekijken met extra controle'

Voorwaarden

Om een dienst met DigiD met extra controle te gebruiken, moet u in het bezit zijn van:

 • een DigiD gebruikersnaam en wachtwoord
 • een identiteitsbewijs:
  • - een rijbewijs, afgegeven vanaf 14 november 2014
   - een nationaal paspoort, afgegeven door een Nederlandse gemeente
   - een Nederlandse identiteitskaart
 • een NFC-kaartlezer in de app 'RDA-lezer'. (Heeft u geen geschikte telefoon voor deze app, gebruik dan een losse NFC-kaartlezer) 

 

Smartphone met NFC

U installeert de app 'RDA-lezer' op uw smartphone. Deze app kunt u alleen op een android smartphone downloaden. Als de dienst hierom vraagt, scant u de getoonde QR-code en houdt u vervolgens uw identiteitsbewijs tegen de achterkant van uw smartphone. Met behulp van de app worden dan unieke kenmerken op uw identiteitsbewijs gecontroleerd. Met de combinatie van uw DigiD en de gegevens op uw identiteitsbewijs toont u aan dat u de persoon bent die u zegt te zijn.

 

NFC-kaartlezer

Een NFC-kaartlezer sluit u aan op uw computer. Als de dienst hierom vraagt, legt u uw identiteitsbewijs op de kaartlezer. De kaartlezer controleert dan unieke kenmerken op uw identiteitsbewijs. Met de combinatie van uw DigiD en de gegevens op uw identiteitsbewijs toont u aan dat u de persoon bent die u zegt te zijn.

Deze kaartlezer kunt u niet bestellen bij de RDW, maar moet u zelf aanschaffen. Informatie over de kaartlezer en verkooppunten vindt u op het internet (zoekterm: nfc-kaartlezer).
 

Het gebruik van de dienst met DigiD met extra controle 

Het gebruiken van een dienst met DigiD met extra controle gaat als volgt:
 1. Klik op de knop 'Mijn voertuigen bekijken met extra controle'. Daarmee komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen.
 2. Nadat u bent ingelogd bij DigiD wordt een extra controle gevraagd. Hiervoor legt u uw identiteitsbewijs op de NFC-kaartlezer. Als uit de controle blijkt dat het een geldig identiteitsbewijs is en dat het van u is, krijgt u een lijst met voertuigen gepresenteerd.

 

U kunt deze dienst ook nog raadplegen met alleen DigiD zoals beschreven bovenaan deze pagina.

DigiD

Als u een overzicht wilt van de voertuigen die op uw naam staan, heeft u een DigiD nodig om in te loggen. Bent u niet in het bezit van een DigiD, dan kunt u deze gratis aanvragen via www.digid.nl.
 
Ga naar de navigatie