Wat moet ik doen bij verkoop van mijn voertuig?

Als u uw voertuig verkoopt, moet u ervoor zorgen dat de koper het voertuig op zijn naam zet. Anders blijft u aansprakelijk voor het voertuig.

Verkoopt u uw voertuig aan een bedrijf met een RDW -erkenning, bijvoorbeeld uw dealer? Dit bedrijf neemt uw oude kentekenbewijs in en overhandigt u na de overschrijving een vrijwaringsbewijs.

Verkoopt u zelf uw voertuig aan bijvoorbeeld een particulier? Geef dan kentekenbewijs deel IB en het overschrijvingsbewijs mee aan de koper. Die gaat dan naar een kentekenloket of RDW -balie voor de overschrijving. De koper ontvangt daar een vrijwaringsbewijs. Dat is bestemd voor u.

Al in bezit van een nieuwe kentekencard?
Dan overhandigt u uw kentekencard en tenaamstellingscode aan de koper. Hiermee gaat de koper naar een kentekenloket. Daar worden uw kentekencard en tenaamstellingscode ingenomen. De koper krijgt het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode. De kentekencard en het tweede deel van de code krijgt hij thuisgestuurd. Ook ontvangt de koper een vrijwaringsbewijs. Die is bestemd voor u, evenals de doorgeknipte kentekencard.

Volg de RDW op Facebook

Ga naar de navigatie