Een auto van de zaak schorsen, verlengen of beëindigen

Een auto van de zaak schorsen of schorsing verlengen

Als u besluit een voertuig op naam van uw bedrijf voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de WA-verzekering, motorrijtuigenbelasting en verplichte APK tijdelijk stopzetten. Daarvoor moet u het kenteken schorsen. Voldoet u niet meer aan deze verplichtingen en u heeft  uw kenteken niet  geschorst ,dan krijgt u een boete. De hoogte van het bedrag van de boete kunt u vinden in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM). Een online schorsing gaat per direct in en is maximaal 1 jaar geldig.
Vanaf het moment van schorsing mag uw voertuig niet meer op de openbare weg staan of rijden. Het is niet mogelijk om een nieuwe schorsing op een latere datum in te laten gaan. 
 
 

Schorsing van uw voertuig beëindigen

Heeft u het kenteken van een voertuig geschorst, dan vervalt deze schorsing automatisch na één jaar. Als u eerder met het voertuig gebruik wilt maken van de openbare weg, dan kunt u via deze dienst de schorsing beëindigen. De schorsing is per direct beëindigd. 
 
Vanaf dat moment moet u weer aan de voertuigverplichtingen (WA-verzekering, motorrijtuigenbelasting en APK) voldoen. Voldoet u niet aan deze verplichtingen, zonder dat het kenteken geschorst staat, dan krijgt u een boete. De hoogte van het bedrag van de boete kunt u vinden in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM).  
 

Schorsing beëindigen met uw eHerkenning

Gebruik deze dienst als u de schorsing van uw voertuig wilt opheffen met eHerkenning


Schorsing beëindigen met uw RDW-certificaat

Gebruik deze dienst als u de schorsing van uw voertuig wilt opheffen.


Voertuig van de zaak schorsen of schorsing verlengen met eHerkenning

Gebruik deze dienst om uw voertuig van de zaak tijdelijk te schorsen met eHerkenning


Voertuig van de zaak schorsen of schorsing verlengen met RDW-certificaat

Gebruik deze dienst om uw voertuig van de zaak tijdelijk te schorsen met uw RDW-certificaat.

Ga naar de navigatie