​​Tarief tellerrapport voor erkende bedrijven

Vanaf 1 oktober past de RDW een tarief van € 0,10 toe voor het tellerrapport voor erkende bedrijven. Het gaat om het tellerrapport dat bedrijven kunnen opvragen als ze een voertuig in bedrijfsvoorraad nemen of als een voertuig al langer in bedrijfsvoorraad staat. Eerder was dit rapport kosteloos.
 
Het tarief is al sinds 1 januari 2016 in de tarievenlijst van de RDW opgenomen. Destijds is het tarief met de voertuigbranche en het ministerie van Infrastructuur & Milieu afgestemd. Het tarief wordt nu pas vanaf 1 oktober 2017 geheven. De RDW gebruikt het tarief om een deel van de kosten van de registratie van tellerstanden te dekken.
 
1,5% van alle voertuigen in Nederland heeft een onlogische tellerstand, een signaal dat de teller mogelijk is teruggedraaid. Dat kost Nederland jaarlijks zo’n 160 miljoen euro en zorgt voor onveilige verkeerssituaties. Door regelmatig tellerstanden te registreren en kopers daarover te informeren, willen de voertuigbranche en de overheid tellerfraude verder terugdringen.
 

Ga naar de navigatie