Tellerrapport aanvragen

​Heeft u een RDW-erkenning Bedrijfsvoorraad, dan kunt u bij de RDW een (kort) tellerrapport aanvragen. Door het tellerrapport aan te bieden aan mogelijke kopers, geeft u hen inzicht en zekerheid over de tellerstand van een auto.

Tellerrapport en provider

Heeft u als provider A2SP, RDC of VWE? Dan krijgt u bij het in bedrijfsvoorraad zetten van een voertuig automatisch het tellerrapport. Deze staat in uw zogenoemde ORB- antwoordbericht.
 
Heeft u een andere provider of wilt u een nieuw tellerrapport opvragen? Dan kan dit via de dienst 'Tellerrapport aanvragen'. U kunt alleen een tellerrapport opvragen voor personenauto’s of lichte bedrijfsauto’s die in uw bedrijfsvoorraad staan.
 

Registratie bij de RDW

Deze dienst kunt u alleen gebruiken als u de RDW-erkenning 'Bedrijfsvoorraad' heeft. Wilt u een erkenning Bedrijfsvoorraad aanvragen of meer informatie daarover, dan gaat u naar Bedrijfsvoorraad aanvragen.

 

Tellerrapport aanvragen  

Zo vraagt u een tellerrapport aan:
  1. Ga naar 'Tellerrapport aanvragen'.
  2. Voer het kenteken en de actuele tellerstand in.
  3. U ontvangt het tellerrapport (pdf) en kunt deze opslaan op uw computer.
  4. Op het tellerrapport staan de tellerstanden vermeld met 1 van 3 mogelijke oordelen: logisch, onlogisch of geen oordeel. Meer informatie over de oordelen die op het  tellerrapport staan.
  5. U kunt ook op een later moment het rapport weer opvragen. Kijk daarvoor in uw orderhistorie. Het rapport blijft 40 dagen beschikbaar.

 

Gegevens op het tellerrapport 

  • het kenteken;
  • merk/model/uitvoering;
  • de huidige tellerstand;
  • de tellerstanden historie;
  • het RDW-oordeel (logisch/onlogisch/geen oordeel).

 

Voorbeeld tellerrapport met verschillende oordelen

Geen oordeel over niet door RDW geregistreerde standen

Over tellerstanden die geregistreerd zijn voor 1 januari 2014 met het oordeel 'onlogisch', geeft de RDW geen oordeel. Deze standen zijn niet door RDW geregistreerd. De RDW geeft het oordeel 'onlogisch' alleen over geregistreerde tellerstandenreeksen vanaf 1 januari 2014. 

Deze diensten zijn mogelijk interessant voor u

Tellerstand corrigeren

U kunt op deze pagina uw verkeerd geregistreerde tellerstanden (laten) corrigeren.

Ga naar de navigatie