Vakblad APK Keurmeester

In het vakblad APK Keurmeester treft u elk kwartaal nieuws en informatie over de Algemene Periodieke Keuring (APK) en de toepassing van de regelgeving aan. De meest recente versies van het speciale vakblad voor de APK-keurmeester en APK-erkenninghouder kunt u downloaden.

APK-keurmeester nummer 78, september 2017

In deze uitgave o.a. de aangepaste regelgeving rondom roetfilters, de vermeend onterechte goedkeuring, een interview met Ron Troost van NMi over gecertificeerde meetapparatuur, vragen over het derde remlicht en de zijdelingse afscherming van bedrijfsauto’s? Achterop Wim Brock en zijn Daf 33 uit 1968: ‘Mijn oldtimers laat ik óók keuren, voor de veiligheid.’

APK-keurmeester nr 78 - september 2017
 

APK-keurmeester nummer 77, juni 2017

In deze uitgave o.a. het keuren van (hybride) elektrische auto’s, de controle van led- en xenon-dimlichten, een interview met Gerrit Kadijk van TNO over het beproeven van roetfilters, vragen over het beoordelen van roest aan een veerschotel, en wat zijn de eisen voor het aantal groot lichten? Achterop Erik Koenders en zijn Triumph TR4 uit 1962: ‘De APK vind ik belangrijk voor de veiligheid.’


APK-keurmeester nr 77 - juni 2017.pdf

 
 

APK-keurmeester nummer 76, maart 2017

In deze uitgave o.a. wijzigingen in de APK-regelgeving, controle op uitlaatgassen bij LPG, een interview met Martin Huisman over het aanpakken van tellerfraude,
Euro 6-motoren, aanlopende remmen en het demonteren van onderdelen voor een APK. Op de cover staat keurmeester André Schoonderwoerd. En achterop ontwerper Ewalt Pol: ‘Door de APK zonder pech op pad met mijn veilige Volvo.’
 

APK-keurmeester nr 76 - maart 2017

APK Keurmeester nummer 75, december 2016

In deze jubileumuitgave o.a. de top 10 missers van 2016, de redactieleden over hun eigen vakblad, maar ook roetfiltercontrole, beschadigingen van de voorruit, wat doe je als er geen ABS-lampje is, en roestschade. Op de cover staat keurmeester/eigenaar Kees Pluim uit Arnhem. En achterop oud-redactielid/oud-RDW’er Jan van Norden: ‘Als je houdt van sleutelen, is de Mazda MX-5 een saai type.’

APK-keurmeester nr 75 - december 2016.pdf 
 

APK Keurmeester nummer 74, september 2016

In deze uitgave o.a. veelvoorkomende oorzaken van sancties (zoals vergeten af te melden), aandachtspunten bij het Register Meetmiddelen (RME), het examen Bevoegdheidsverlenging tachograaftechnicus, het keuren van deuren bij kampeerauto’s, en roestschade bevestigingspunten. Op de cover staat eigenaar Siebolt de Weerd van garagebedrijf De Weerd. En achterop bedankt Paul de Kuijper zijn keurmeester Jan Ketting: ‘Meedenken over oplossingen doet niet iedereen.’

 

APK Keurmeester nummer 73, juni 2016

In deze uitgave o.a. keurmeesters met een 10 op hun rapport, een nieuw schema voor de emissiecontrole bij hybride elektrische voertuigen, de juiste tellerstand invoeren bij de APK en roestschade aan het subframe. Op de cover staat keurmeester Roel Grandia van garage Zijm. Achterop bedankt rallykampioen Erik Wevers zijn keurmeester: ‘Rallyauto’s op de weg? Dan een geldige APK.’
 

 APK-keurmeester nr 73 - juni 2016.pdf

 

APK Keurmeester nummer 72, maart 2016

In deze uitgave van APK-keurmeester o.a. alles over een betere APK dankzij risicogestuurd toezicht, de Verklaring Omtrent het Gedrag, de nieuwste ontwikkelingen rond de APK3, een terugblik op de AMT Live en het keuren van hybride voertuigen. Op de cover staat keurmeester Herbert Wolters van garage Göritzlehner. Achterop bedankt autoliefhebber Richard de Haan zijn keurmeester: ‘De APK geeft extra bevestiging dat mijn Ferrari veilig is'.


APK-keurmeester nr 72 - maart 2016.pdf 

APK Keurmeester nummer 71, dec 2015

In deze uitgave van APK-keurmeester o.a. de belangrijkste APK-wijzigingen per 1 januari 2016, het steekproefcontrolerapport, het keuren van markeringslichten, het juiste gebruik van EOBD-uitleesapparatuur en een interview met Ruben Willems, beleidsadviseur bij EVO. Op de cover staat keurmeester Robbert Grisnigt in zijn eigen garage op Texel. Achterop is een automobiliste aan het woord: ‘De APK is ook belangrijk voor jonge auto’s!’ 


APK-keurmeester-71-december-2015.pdf

APK Keurmeester nummer 70, sept 2015

Inhoud o.a. de nieuwe APK-richtlijn, de komst van de tachograaf naar APK2, alles wat u moet weten over het gebruik van ondersteunende software, afscheidsinterview met Jan Noodelijk - senior adviseur van IBKI en jarenlang redactielid van het blad APK-keurmeester, en kan een dagrijlicht ook de functie van stadslicht vervullen? Op de cover staat keurmeester Stefan ten Have. 


APK-Keurmeester nr 70 - sept 2015.pdf

 

APK Keurmeester nummer 69, juni 2015

Inhoud o.a. veel informatie over banden en uitleg over draaipunten en bevestigingspunten bij wielophanging. Verder een interview met de voorzitter van VOM-APK, Mark van Abeelen en een vraag van een keurmeester over het ontbreken van de dop van de AdBleu-tank. Op de cover staat keurmeester Sander Kolb.

 

APK Keurmeester nummer 68, maart 2015

Inhoud o.a. afkeur afmelden is verplicht, de misser top 10, de APK-cijfers (RDW-jaarverslag), de nieuwe coderingslijst en een interview met Tom van Steijn van FOCWA. Op de cover staat keurmeester Dennis Kort. Op de achterzijde is een automobilist aan het woord over de APK.

APK Keurmeester nr. 68 - maart 2015  

APK Keurmeester nummer 67, december 2014

Inhoud o.a. vragen en antwoorden over banden, een reportage over het werk van de bedrijfsinspecteurs, een tellerregistratiewijzer, een vraag over dagrijlichten en een interview met Harm Zeven van de ANWB. Op de cover staat brandweerman en keurmeester Johan Brenen.

 
APK Keurmeester nr 67 - december 2014

APK Keurmeester nummer 66, september 2014

Inhoud o.a. het examen APK-bevoegdheidsverlenging, alles over lijn- en contourmarkering, interview met IBKI-directeur Jim Schouten, taxi's zonder lichtblauwe platen mogen niet en wie controleert de steekproefcontroleur eigenlijk? Op de cover staat keurmeester Jan Willem de Lange.
 

APK Keurmeester nummer 65, juni 2014

Inhoud o.a. het keuren van volledige elektrische voertuigen, papierloos afhandelen van steekproefresultaten, het vernieuwde APK 1-examen, het correct uitlezen van een EOBD-systeem en een interview met Ruud Spuijbroek van de VACO. Op de cover staat keurmeester Koos van Staveren.
 

APK Keurmeester nummer 64, maart 2014

Inhoud o.a. ‘Eerlijke keuring voor een eerlijke prijs,’ EOBD, werken met de remmentestbank, de vernieuwde APK-examens, de taxibijlage en een interview met Kees Peereboom van de RAI Vereniging. Op de cover staat keurmeester Richard van Meurs.
 
 

APK Keurmeester nummer 63, december 2013

Inhoud o.a. APK-regelgeving, remmen na 1 mei 2014, correct gebruik coderingslijst, geknoei met tellerstanden strafbaar, misser top 10, interview met Ambro Smit van TLN en kentekenplaten. Op de cover staat keurmeester Jeroen van der Kreeft.


APK Keurmeester nr 63 - december 2013 

APK Keurmeester nummer 62, september 2013

Inhoud o.a. zijdelings geplaatste zitplaatsen, interview met Doleman van KNAC, verplichte verlichting en wanneer moet de onderbeplating verwijderd worden? Op de cover staat keurmeester Gerrit Scharphof.

 

APK Keurmeester nummer 61, juni 2013 

Inhoud o.a. het nieuwe keurmeesterexamen, de RDW-berichtenbox herinnert klant aan APK, APK in Spanje, adreswijziging doorgeven aan IBKI en een interview met Nico Tol van ATC. Op de cover staat keurmeester Jurgen Biebauw.


APK Keurmeester nr 61 - juni 2013

APK Keurmeester nummer 60, maart 2013

Inhoud o.a. voortgang programma kwaliteit APK, vernieuwde website RDW, gecertificeerde remmentestbank na 1 mei 2014, stand van zaken EOBD-controle, de APK van kampeerwagens, bij twijfel KIT bellen en vragen over de trekhaak. Op de cover staat keurmeester Henrie Jansen.

 

Ga naar de navigatie