Eigen verklaring wordt Gezondheidsverklaring

Vanaf 1 november geeft het CBR de Eigen Verklaring een nieuwe naam: Gezondheidsverklaring. Met deze verklaring geven kandidaten informatie over hun lichamelijke en geestelijke gezondheid, zodat het CBR kan bepalen of iemand rijgeschikt is en/of er nog een aanvullende verklaring of oordeel van een arts nodig is.  

De naam wijzigt op aangeven van klanten. Mensen vinden de term ‘Gezondheidsverklaring’ duidelijker. Het geeft beter aan wat het is: een formulier met vragen over je gezondheid.  Het CBR voert de naamsverandering geleidelijk door, zo blijft de papieren verklaring voorlopig nog in de huidige versie in omloop en Eigen Verklaring heten. Dat betekent dat beide begrippen enige tijd naast elkaar voorkomen. De al gekochte Eigen Verklaringen blijven gewoon geldig. De RDW past de benaming van de Eigen Verklaring ook zo snel mogelijk aan in de communicatie naar klanten. 

Een andere wijziging per 1 november is dat vanaf die datum iedereen zelf zijn Gezondheidsverklaring invult. Het gaat namelijk om persoonlijke, privacy-gevoelige gegevens, die iemand zelf moet invullen.