Nieuwsberichten corona

 • Buitenlands kentekenbewijs bij import niet meer opsturen
  Vanaf 2 november hoeven erkende bedrijven die de tijdelijke importprocedure gebruiken het buitenlandse kentekenbewijs van een importvoertuig niet meer naar de RDW te sturen. In plaats daarvan bewaren ze het buitenlandse kentekendocument een half jaar en vernietigen het daarna zelf.
 • Voortaan mondkapjes bij bezoek RDW-keurings- en testlocaties
  Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van 28 september gaat de RDW op alle keurings- en testlocaties werken met mondkapjes zowel voor eigen medewerkers als bezoekende klanten. Deze maatregel geldt vanaf woensdag 30 september.
 • Advies RDW afscherming(en) in bussen overgenomen door ministerie IenW
  In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de RDW onderzoek gedaan naar de veiligheid van afscherming(en) in bussen. Het ministerie heeft dit advies overgenomen. 
 • IenW neemt advies RDW afschermingen in personenauto’s over
  In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de RDW onderzoek gedaan naar de veiligheid van afschermingen in personenauto’s en bedrijfsauto’s. Het advies van de RDW is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat overgenomen.
 • Advies RDW afscherming in personenauto’s
  In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de RDW onderzoek gedaan naar de veiligheid van afscherming in personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s.
 • APK-termijnen blijven gelden in Nederland
  De EU heeft mogelijk gemaakt dat lidstaten de termijn waarbinnen de APK moet plaatsvinden tijdelijk kunnen verlengen. Dit in verband met corona. De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten dat Nederland geen gebruik zal maken van deze mogelijkheid en de huidige APK-termijnen zal handhaven. Dit heeft zij de Tweede Kamer in een brief laten weten.
 • Tijdelijke Europese regeling geldigheid rijbewijzen
  Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Deze Europese regeling gaat in per 27 mei. 

Voor oudere nieuwsberichten over corona kunt u kijken op de pagina nieuws 2020.