Nieuwsberichten corona

 • Advies RDW afscherming(en) in bussen overgenomen door ministerie IenW
  In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de RDW onderzoek gedaan naar de veiligheid van afscherming(en) in bussen. Het ministerie heeft dit advies overgenomen. 
 • IenW neemt advies RDW afschermingen in personenauto’s over
  In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de RDW onderzoek gedaan naar de veiligheid van afschermingen in personenauto’s en bedrijfsauto’s. Het advies van de RDW is door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat overgenomen.
 • Advies RDW afscherming in personenauto’s
  In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de RDW onderzoek gedaan naar de veiligheid van afscherming in personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s.
 • APK-termijnen blijven gelden in Nederland
  De EU heeft mogelijk gemaakt dat lidstaten de termijn waarbinnen de APK moet plaatsvinden tijdelijk kunnen verlengen. Dit in verband met corona. De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten dat Nederland geen gebruik zal maken van deze mogelijkheid en de huidige APK-termijnen zal handhaven. Dit heeft zij de Tweede Kamer in een brief laten weten.
 • Tijdelijke Europese regeling geldigheid rijbewijzen
  Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Deze Europese regeling gaat in per 27 mei. 
 • Langer rijden met rijbewijs van buiten de EU
  Door de coronamaatregelen is het niet altijd mogelijk om in het bezit te komen van een Nederlands rijbewijs, terwijl men maar 185 dagen gebruik mag maken van een rijbewijs buiten de EU. De Minister van I&W heeft daarom besloten dat u, als u in het bezit bent van een niet-EU rijbewijs, langer dan 185 dagen met uw rijbewijs van buiten de EU in Nederland mag rijden. Dit mag tot 1 oktober, maar alleen als u voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Voor oudere nieuwsberichten over corona kunt u kijken op de pagina nieuws 2020.