Corona

Het coronavirus treft ook de RDW en daarmee onze dienstverlening. Hier kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de maatregelen die wij hebben genomen om de cruciale dienstverlening zo veel mogelijk te kunnen blijven uitvoeren.

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen.

Here you can find information about corona virus in English.

Wat kunt u doen?

Nieuwsberichten corona

 • Voortaan mondkapjes in wachtruimten RDW-locaties
  Naar aanleiding van het oplopend aantal besmettingen gaat de RDW in de wachtruimten van alle keurings- en testlocaties werken met mondkapjes voor bezoekende klanten. Deze maatregel geldt vanaf dinsdag 21 juli.
 • EU-rijbewijzen opnieuw langer geldig
  Mogelijk lukt het u niet om door de coronamaatregelen uw rijbewijs op tijd te verlengen. Voor EU-rijbewijzen en rijbewijzen met code 95 heeft de Europese Unie daarom opnieuw de geldigheid verlengd.
 • Drie maanden CVO-criterium restantvoorraden tijdelijk vervallen
  De termijn van 3 maanden voor opname in de restantvoorraad is vanwege de huidige lockdown tijdelijk komen te vervallen. Voor opname in de zogenoemde ‘restantvoorraadregeling’ moet na de fabricagedatum van het voertuig een Certificaat van Overeenstemming (CVO) zijn afgegeven.
 • Tenaamstellen en afleveren voertuigen aan huis tijdens lockdown
  Om ervoor te zorgen dat RDW erkende bedrijven in deze lockdown toch voertuigen kunnen afleveren aan klanten, lichten we in dit nieuwsbericht de mogelijkheid toe om tenaamstellen te regelen zonder dat klanten naar de showroom hoeven te komen.

Voor oudere nieuwsberichten over corona kunt u kijken op de pagina nieuws 2020.