Particuliere dienstverlening 

Hier vindt u een overzicht van afwijkende dienstverlening in verband met corona.

Wat wilt u doen?  Waar kunt u terecht?
Uitvoeren voertuig (export) Ga naar een RDW-erkend bedrijf voor export. U vindt een erkend exportbedrijf met de RDW-locatiewijzer. Of u gaat naar de RDW-balie in Zoetermeer of Veendam. Export kan momenteel niet bij een keuringsstation.
APK keuren voertuig  Ga naar een RDW-erkend bedrijf.  U vindt een RDW-erkend bedrijf voor APK met de RDW-locatiewijzer. APK-keuringen kunnen momenteel niet bij een keuringsstation.
Nederlands voertuig overschrijven met een Nederlands legitimatiebewijs  Ga naar een kentekenloket of de RDW-balie in Zoetermeer of Veendam
 Schorsen voertuig 

 Dit kan momenteel niet bij de RDW-keuringsstations.  Online schorsen is wel mogelijk. 

Verzamelaarsregeling: De verzamelaarsregeling schorsen is vanaf vrijdag 18 december 2020 uitgebreid. Deze uitbreiding duurt tot 2 weken na het einde van de geldende lockdown. In deze periode geldt de verzamelaarsregeling tijdelijk voor alle voertuigen, ongeacht hun leeftijd. Met de verzamelaarsregeling hoeft u maar voor 5 voertuigen de schorsing te betalen. Vanaf het zesde voertuig is de schorsing gratis.  

Zakelijke dienstverlening 

Hier vindt u een overzicht van afwijkende dienstverlening in verband met corona.

Wat wilt u doen?  Hoe is dat geregeld? 
Invoeren voertuigen (import) Volg de tijdelijke importprocedure. Ga niet naar het keuringsstation zonder vooraf beoordeelde aanvraag.
Keuren aan huis Alleen voor cruciale keuringen gaat keuren aan huis door.  Lees bij de veelgestelde vragen wat cruciale keuringen zijn. 
 Schorsen voertuig

Dit kan momenteel niet bij de RDW-keuringsstations. Online schorsen is wel mogelijk.

Verzamelaarsregeling: De verzamelaarsregeling schorsen is vanaf vrijdag 18 december 2020 uitgebreid. Deze uitbreiding duurt tot 2 weken na het einde van de geldende lockdown.  In deze periode geldt de verzamelaarsregeling tijdelijk voor alle voertuigen, ongeacht hun leeftijd. Met de verzamelaarsregeling hoeft u maar voor 5 voertuigen de schorsing te betalen. Vanaf het zesde voertuig is de schorsing gratis.  

Richtlijnen bezoek keuringsstation 

Voor uw en onze veiligheid zijn de richtlijnen van het RIVM leidend op alle RDW-keuringsstations. Daarnaast vragen wij u: 

  • een mondkapje te dragen
  • alleen naar de afspraak te komen 
  • houd u voor uw en onze veiligheid aan de geldende afspraken en volg de aanwijzingen van de RDW-medewerkers op
  • betaal zo veel mogelijk contactloos met pin. 

Doorlooptijd en verwachtingen bij keuringsstations

Helaas zijn er door de coronacrisis langere wachttijden ontstaan dan u van ons gewend bent. We kunnen u op dit moment nog geen duidelijkheid geven over de doorlooptijd van uw aanvraag.

Keuringsafspraak inplannen

Het kan een tijdje duren voordat u een keuringsafspraak kunt inplannen bij de RDW. We worden hier momenteel veel over gebeld. Telefonisch kunnen wij de afspraken helaas ook niet eerder voor u inplannen. Wij vragen uw begrip voor deze situatie.
Wij doen er alles aan u zo spoedig mogelijk van dienst te zijn.