• (Link)

  Woonachtig in Nederland na 1 februari 2020

  Bent u na 1 februari 2020 in Nederland komen wonen? Dan kunt u uw rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk omwisselen voor een Nederlandse. Dit kan volgens de regels van de Europese Unie tot 1 januari 2021. Doet u na 31 december 2020 een aanvraag voor een omwisseling van uw rijbewijs, dan gelden andere voorwaarden. De voorwaarden vindt u op de pagina 'Buitenlands rijbewijs omwisselen naar Nederlands rijbewijs'.

  Rijden op de openbare weg

  Wisselt u uw rijbewijs niet om vóór 1 januari 2021? Of is uw rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk afgegeven voordat u in Nederland woonde? Dan mag u hiermee vanaf de datum waarop u in Nederland woont 185 dagen rijden. Ga voor meer informatie naar ‘Rijden met een buitenlands rijbewijs’.


  Voorbeelden
  Scenario A
  Situatie: U woont sinds 1 april 2020 in Nederland.
  Gevolg: U mag vanaf 1 januari 2021 niet in Nederland rijden met uw rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk.

  Scenario B
  Situatie: U woont sinds 1 november 2020 in Nederland.
  Gevolg: U mag tot 1 mei 2021 rijden met uw geldige rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk.


 • (Link)

  U bent beroepschauffeur

  Bent u beroepschauffeur en heeft u een kwalificatiekaart (code 95) uit het Verenigd Koninkrijk? Op dit moment is nog niet volkomen duidelijk of het vanaf 1 januari mogelijk is om uw kwalificatiekaart (code 95) uit het Verenigd Koninkrijk bij te schrijven op uw Nederlandse rijbewijs. Samen met het ministerie bestudeert de RDW tekst van het akkoord. Zodra er duidelijkheid is, maken we dat bekend.