Factureren aan de RDW met e-facturen

Met ingang van 1 april 2019 is de RDW in staat E-facturen te ontvangen. Er zijn 2 manieren om een E-factuur aan ons te versturen. Daardoor is er altijd een manier die goed past bij uw organisatie. Op deze pagina geven wij meer informatie over E-facturatie.
 • Een elektronische factuur (E-factuur) is een gestructureerd, digitaal bestand (geen pdf) waarbij alle gegevens op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben. E-facturatie is een veilige, en efficiĆ«nte manier van factureren. Met E-facturatie wordt uw factuur rechtstreeks uit uw geautomatiseerde systeem via het PEPPOL-netwerk naar het geautomatiseerde systeem van de RDW verstuurd. 

  Veilige verwerking van de gegevens

  Handmatige verwerking is daarmee verleden tijd. Door gebruik te maken van het beveiligde internationale PEPPOL-netwerk is  de authenticiteit van de verzender en ontvanger 100% gewaarborgd.  Daarnaast kunnen wij E-facturen nauwkeuriger, sneller en gemakkelijker verwerken.

   
 • Om leveranciers te helpen bij het aansluiten op e-facturatie werkt de RDW samen met serviceprovider TIE Kinetix. Er zijn een aantal manieren waarop u E-facturen kunt aanleveren:

  • via het PEPPOL-netwerk;
  • via het portaal van TIE Kinetix.

  Ook wanneer u geen gebruik maakt van een geautomatiseerd systeem, kunt u E-facturen sturen naar de RDW. Op de portal van onze serviceprovider TIE Kinetix maakt u zelf een account aan. Op dit portaal kunt u uw factuurgegevens invullen en verzenden. Het portaal maakt van deze gegevens een E-factuur en levert deze via het PEPPOL-netwerk aan bij de RDW.

   
 • Wij hebben een projectteam samengesteld dat zich bezig houdt met E-facturatie. Mocht u vragen hebben, dan kunt u hen mailen via [email protected]
  Onze serviceprovider TIE Kinetix helpt leveranciers bij het aansluiten op E-facturatie. Zij kunnen u adviseren welke manier van het aanleveren van facturen voor u het beste is.

  Wilt u weten hoe u kunt starten? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

   

Heeft deze informatie u geholpen?

niet goed erg goed