RDW heeft de Lean and Green Star behaald

De Lean and Green Star is een prestatie op het gebied van duurzame mobiliteit. Ab van Ravenstein (algemeen directeur RDW) ontving de award uit handen van Nico Anten, directeur van Connekt.

Deze benadrukte het bijzondere van de RDW-prestatie door aan te geven, dat er nog maar weinig organisaties van deze omvang zijn die de Lean and Green Star voor personal mobility hebben mogen ontvangen.  

CO2-reductie

Sinds 2011 doet de RDW mee aan het Lean & Green-programma van Connekt. Doel hiervan is om de CO2-uitstoot van onze mobiliteit terug te dringen. Door o.a. in te zetten op video-vergaderen, NS-businesscards, carpoolen en zuinige en elektrische leaseauto's is er maar liefst 21,9% CO2-reductie per gereden kilometer gerealiseerd. De RDW heeft daarmee de Lean & Green Star verdiend.  

Klimaatneutrale bedrijfsvoering

De award betekent uiteraard niet het einde van de vergroening van het RDW-reisgedrag. In 2016 is er een traject gestart om tot een daadwerkelijke reductie van 40% te komen op onze uitstoot door vervoer. Daarmee dragen we bij aan de RDW-doelstelling om te komen tot een klimaatneutrale bedrijfsvoering.