Aandacht bandenspanning op Festival Duurzame mobiliteit

Door goede bandenspanning verbruik je met weinig moeite minder brandstof en draag je bij aan veiligheid op de weg. Dit werd onder de aandacht gebracht tijdens het festival duurzame mobiliteit.

Festival

Tijdens het festival duurzame mobiliteit in Amersfoort waren onder meer staatssecretaris van Veldhoven en de RDW te gast was. Met een quiz en een paneldiscussie werden de deelnemers geprikkeld om in actie te komen. Ook RDW heeft deelgenomen aan het debat. Kijk voor meer informatie op https://www.festivalduurzamemobiliteit.nl/.  

Banden

Bandenspanning en het bandenprofiel zijn onderdelen van een APK-keuring net als de bandenspanningsmeter in de auto als die aanwezig is. Ook worden veel banden op het RDW-testcentrum voor Europese en mondiale eisen getest. RDW is marktleider op het gebied van bandencertificering. Onderzoek wijst uit dat jaarlijks 1,7 megaton CO2 minder wordt uitgestoten als elke auto in Nederland op betere banden op de juiste spanning rijdt. De RDW ondersteunt daarom de deze link opent in een nieuw venster campagne 'Kies de beste band'.