Blik op de toekomst

Op de derde dinsdag in september presenteerde de regering aan Nederland de nieuwe plannen voor 2019. Dit moment benut de RDW om relaties te informeren over onze belangrijkste plannen voor het komende jaar. Met de Prinsjesdagbrief kijkt de RDW naar de ontwikkelingen en activiteiten in 2019.

RDW-strategie

De ontwikkelingen en activiteiten sluiten aan bij de pijlers van de RDW-strategie: vernieuwen vanuit continuïteit, toegesneden dienstverlening en samenwerking in de ketens. De Prinsjesdagbrief is verstuurd naar onze relaties om hen goed op de hoogte te houden van RDW-ontwikkelingen en activiteiten die mogelijk effect op de dienstverlening en bedrijfsvoering van onze relaties.

Ontwikkelingen 2019

Een greep uit de activiteiten en ontwikkelingen van 2019:

  • De voorbereiding van de implementatie van de RDW-taken in het kader van de APK-plicht voor land- en bosbouwvoertuigen met een maximumconstructiesnelheid van meer dan 40 km/h. Voor de invoering in Nederland is nog wel nationale wetgeving nodig.
  • eID op het rijbewijs. Als de wet Digitale Overheid in 2019 is ingevoerd kan met de nieuwste generatie rijbewijzen, afgegeven sinds 4 juni 2018, worden ingelogd bij alle diensten met een DigiD-logo. De RDW heeft er voor gezorgd dat het rijbewijs van deze technologie is voorzien.
  • Met Modernisering Abonnementen Services (MODAS) wordt in 2019 samen met de ketenpartners gewerkt om on demand en real time gegevens uit het kentekenregister aan te bieden. Nu gaat dat nog met een systeem op basis van abonnementen waarmee gegevens in bulk worden aangeleverd. De RDW wil deze gegevens flexibeler en sneller kunnen aanbieden aan zijn ketenpartners.