RDW in gesprek bij de ‘Bandentafel’

Vorige week organiseerde het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een ‘Bandentafel’. Voor dit gesprek met staatsecretaris Stientje van Veldhoven waren naast de RDW ook de VACO, ANWB, BOVAG, NVR, RAI Vereniging, CBR, Leaseplan, Natuur en Milieu en de VNA uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst werd besproken hoe het gebruik van de juiste autobanden kan bijdragen aan het verminderen van CO2 - uitstoot. Ook werd bekeken of de huidige maatregelen voldoende bijdragen of dat extra maatregelen moeten worden genomen.

Milieuwinst

Automobilisten weten vaak niet dat met de juisten autoband en de juisten bandenspanning veel milieuwinst is te behalen. De RDW zat aan tafel omdat veel banden op Lelystad getest worden. Daarnaast zijn bandenspanning en het bandenprofiel punten waar in de APK naar gekeken wordt.

Onderzoek

Uit onderzoek van TNO blijkt dat er jaarlijks 1,7 Mton (megaton) CO2 minder wordt uitgestoten als iedere auto in Nederland op kwalitatief betere banden rijdt en alle automobilisten zorgen voor de juisten bandenspanning. Dat doel moet uiterlijk 2030 bereikt worden.

Meer informatie


De RDW ondersteunt de campagne 'Kies de beste band'. Zo staat er op de achterkant van de APK-herinneringsbrief die de RDW verstuurt, informatie over het belang van de juiste bandenspanning. Meer informatie over de keuze voor de beste band is te vinden op deze link opent in een nieuw venster https://kiesdebesteband.nl/waarombelangrijk.