‘Tellerrapport is goed voor de branche’

Ad van de Sande bouwde zijn bedrijf van nul af aan op met eerlijkheid hoog in het vaandel. Dankzij het tellerrapport en NAP zag hij de branche eerlijker worden: kwaadwillenden krijgen steeds minder kans.

Voetsporen vader

Autototaal Van de Sande is vandaag de dag een flinke onderneming met een fraaie showroom en een grote Bosch Car Service-werkplaats. “Ik ben trots waar we zijn gekomen”, zegt Ad van de Sande. “We zijn bij nul begonnen.” In de voetsporen van zijn vader begon Ad in 1985, 22 jaar jong, een garage aan huis in Boxtel. Enkele jaren later volgden een bedrijfspand en het uniGar-concept.  

Eerlijker

Sommige dingen zijn echter nooit veranderd. “Boxtel heeft een dorps karakter”, zegt Van de Sande. “Iedereen kent elkaar. Als je iemand flest, heeft dat meteen zijn weerslag. Eerlijkheid en transparantie zijn voor ons altijd het allerbelangrijkst geweest.” Daar past het tellerrapport van de RDW goed bij. “Toen wij begonnen was er geen enkele controle op de kilometerstand. Er werd massaal teruggedraaid. Voor ons was dat geen optie.” De Nationale Autopas gaf Van de Sande dan ook wind in de zeilen. “Het aanbod is langzaam een stuk eerlijker geworden. Kwaadwillenden worden steeds meer buitenspel gezet.  

Betrouwbaar

Vandaag de dag is het tellerrapport een vanzelfsprekendheid voor Van de Sande. “Inkopen, vrijwaren en een tellerrapport opslaan gebeuren in ons DMS in één handeling. Daarna is het een kwestie van uitprinten en bij de auto leggen.” De klanten uit de regio geloven het zo ook wel. “Die kennen ons.” Mensen van verderaf vragen soms naar de tellerhistorie. Van de Sande vindt dat alleen maar goed. “Het imago van de branche wordt beter als we laten zien dat onze auto’s betrouwbaar zijn. En je kunt je er als autobedrijf nog steeds mee onderscheiden.”