(Hyper) Connected wereld

De online wereld en de echte wereld smelten samen tot een ‘internet of things’ wereld. Alles praat met elkaar en het komende 5G-netwerk gaat dit mede faciliteren.

Internet of Things

 Internet heeft de wereld een stuk kleiner gemaakt. Maar dat internet staat niet meer op zichzelf. Het integreert in de fysieke wereld, waardoor de online én echte wereld met elkaar versmelten. Deze ‘internet of things’ wereld, waarin alles met alles praat en alles regelt, komt steeds dichterbij. De ontwikkeling van de 5G-infrastructuur gaat hierin een grote rol spelen.

Realtime monitoring

Het internet-of-things levert wereldwijd nieuwe sociale netwerken en dienstenplatformen op die communicatie en samenwerking serieus zullen versnellen. Ook maakt het nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk. Zogeheten realtime monitoring biedt enorme kansen voor het optimaliseren van logistieke processen. De voorspelling is een enorme groei van de hoeveelheid ‘connected devices’ van nu 25 miljard naar 75 miljard in 2025. Met alle gevolgen van dien voor data- en netwerkcapaciteit en energieverbruik.

Mensen verbonden met elkaar door internet

De RDW beweegt mee

Als dingen sneller kunnen, verwachten bedrijven en burgers dat ook de RDW daarin meebeweegt in zijn dienstverlening. Naast het bieden van content kan de RDW een platform bieden voor de uitwisseling van voertuiggerelateerde gegevens. De snel veranderende communicatietechnologie dient een plaats te krijgen in de inrichting van de bedrijfsvoering en het primaire proces van de RDW. Burgers die de toenemende digitalisering niet kunnen bijhouden, moeten óók op de dienstverlening van de RDW kunnen blijven rekenen.

Meer trends

Voor meer ontwikkelingen die de RDW op zich af ziet komen, bekijk deze link opent in een nieuw venster het magazine