RDW op Big Improvement Day 2019

In het AFAS Circustheater vond afgelopen maand de twaalfde editie van de Big Improvement Day (BID) plaats. Tijdens de BID komen sinds 2008 de overheid en het bedrijfsleven samen om innovatie en positiviteit te stimuleren. De RDW was aanwezig en leverde een inhoudelijke bijdrage aan het programma.

Sprekers dit jaar waren onder andere Oprah Winfrey’s favoriete gast en internationaal geprezen stem voor empowerment en educatie van vrouwen Dr. Tererai Trent, Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland, Margot Cooijmans van de Philips Foundation en Ali B.

Bijdrage RDW

De RDW was gastheer van 1 van de breakoutsessies. Thema was duurzaamheid in mobiliteit. Daarbij werd ingegaan op: autobanden, elektrische mobiliteit (met als startpunt een wereldreis op een zelfgebouwde motorfiets) en een innovatieve waterstof opslagmethode. Arjen van Vliet leidde de sessie met in het achterhoofd het klimaatakkoord, Europese en nationale regelgeving en hoe kleinere en grotere initiatieven daaraan bijdragen. Een impressie van de bijdrage van de RDW aan de BID is te zien in deze link opent in een nieuw venster deze video

Band op Spanning

Tijdens de Big Improvement Day (BID) heeft Band op Spanning in opdracht van de RDW de bandenspanning van de autobanden van de bezoekers gecheckt. In totaal zijn er 117 auto’s gecontroleerd en werd er maar liefst bij 93 banden onderspanning geconstateerd. Daarnaast waren er 6 auto’s met een lekke band en zijn er dankzij het aanpassen van de bandenspanning naar de advieswaarden, 10 banden gered van vroegtijdig verslijten. Door de banden van de bezoekers van de BID op te pompen tot de juiste spanning is er 342 liter brandstof bespaard en is de CO2 uitstoot met 1.261 kg verlaagd. In totaal waren er 11 elektrische of hybride auto’s waarvan de banden werden opgepompt. 

Presentatie band en bandenspanning RDW op BID 2019