Snelle motorboten overschrijven kan voortaan online

Koopt u een nieuwe boot? Dan kunt u die voortaan vanuit uw luie stoel registreren en op naam zetten.

Ook voor het overschrijven of het doorgeven van een kleur- of motorwijziging hoeft u de deur niet meer uit. Met uw telefoon, tablet of pc kunt u dit geheel online doen. Dat scheelt een ritje naar PostNL of RDW balie. Een grote vooruitgang in de dienstverlening, waar booteigenaren op hebben gewacht.  

Hoe werkt het?

Op de website van de RDW kiest u ‘Vaartuigen’. Dan klikt u op eerste registratie, overschrijven of kleurwijziging. U logt in met uw DigiD, voert de gevraagde gegevens in en betaalt met iDeal. Zijn alle gegevens goed ingevuld, dan ontvangt u het nieuwe registratiebewijs binnen 5 werkdagen. Als u op de Nederlandse binnenwateren vaart, is een registratie nodig voor uw snelle motorboot. Dat geldt voor alle motorboten die korter zijn dan 20 meter én sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Dus ook voor waterscooters en jetski's. Jaarlijks veranderen ongeveer 15.000 snelle motorboten van eigenaar.  

HISWA

De RDW staat van 6 t/m 10 maart op de HISWA Amsterdam Boat Show om de nieuwe online dienstverlening te laten zien. De HISWA is het grootste evenement van Nederland op het gebied van watersport, lifestyle en recreatie. Niet alleen zie je de nieuwste boten en accessoires, ook kunnen bezoekers zelf zeilen, surfen, of suppen. De HISWA wordt dit jaar van 6 t/m 10 maart gehouden in de RAI in Amsterdam en net als vorig jaar heeft de RDW een stand op de HISWA.