Stem nu op RDW voor Computable Award in 2 categorieën

RDW is in de categorie Partnerproject van het jaar genomineerd voor de Computable Awards. RDW werkt samen met Quint Wellington Redwood en Springstof aan de ontwikkeling naar een agile-organisatie. Daarnaast is het project Digitaal Aanvragen Rijbewijs (DAR) genomineerd in de categorie ‘beste ICT-project bij de overheid’. 

Verandertraject

De divisie ICT van RDW werkt met zelfstandige serviceteams. Dit om de levering van ICT-diensten en informatievoorziening voorspelbaarder, wendbaarder, transparanter en van nog betere kwaliteit te maken. Een ander belangrijk doel van de nieuwe manier van werken is ook om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. De RDW heeft daarbij gekozen om niet zomaar 'agile of safe' te implementeren maar om daadwerkelijk een verandertraject in te zetten.

Digitaal Aanvragen Rijbewijs (DAR)

DAR is een experiment waarbij inwoners van deelnemende gemeenten hun rijbewijs online kunnen verlengen. In oktober 2018 is het experiment van start gegaan. Inmiddels nemen bijna 30 gemeenten deel aan het experiment. Online verlengen is veilig en snel. De aanvrager moet eerst een pasfoto laten maken bij een erkende fotograaf of in een fotocabine. De foto wordt digitaal naar de RDW gestuurd. Deze foto vergelijkt de RDW met de foto op het huidige rijbewijs. Zodra de foto door de RDW is goedgekeurd, kan de aanvrager met de DigiD-app online de verlenging van het rijbewijs regelen. Na 2 werkdagen kan de aanvrager het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.

Stemmen

Stemt u ook op ons? Stemmen kan tot en met 6 oktober. De winnaar wordt voor 100% bepaald door het publiek. Stemmen kan via de deze link opent in een nieuw venster website van Computable.

RDW bij 10 finalisten

Computable ontving in de categorie 'partnerproject van het jaar' in totaal 101 aanmeldingen. Voorwaarde om in deze categorie deel te nemen is dat er in het project minimaal 3 partijen succesvol moeten hebben samengewerkt. De RDW zit bij de 10 finalisten in de categorie Partnerproject van het Jaar.