Duidelijke namen voor slimme rijhulpsystemen

Vanaf maandag 9 november is het ADAS Woordenboek beschikbaar, een lijst met standaard namen en korte omschrijvingen van veel voorkomende rijhulpsystemen.

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) helpen de bestuurder bij het rijden. Vergelijkbare ADAS-systemen hebben soms verschillende namen. Per automerk worden er ook verschillende termen gehanteerd. Dat leidt tot verwarring en onbegrip bij consumenten en organisaties die met ADAS te maken hebben. “Vanwege de onduidelijkheid die er heerst, weten gebruikers niet wat ze kunnen verwachten van de rijhulpsystemen in hun auto” aldus Chris Hottentot, projectleider van de ADAS Alliantie. “Iedereen moet dat eenvoudig kunnen navragen of opzoeken, maar zover zijn we nog niet”, zegt Hottentot. “Wel brengt de lijst met de toelichting, die we nu hebben opgesteld, ook dit doel weer een stukje naderbij.”

ADAS Alliantie

De RDW is lid van de ADAS Alliantie. Daarin werken 58 organisaties samen aan 1 doel: het verhogen van het veilige gebruik van ADAS. Het ADAS Woordenboek is te vinden op de website van deze link opent in een nieuw venster ADAS Alliantie.  

Rol van de RDW 

In het Document Prinsjesdagboekje (pdf, 4mb) lees je onder andere waar de RDW zich de komende periode, met betrekking tot rijhulpsystemen, op richt.