RDW kijkt vooruit op Prinsjesdag naar 2021

Op de derde dinsdag in september presenteert de regering aan Nederland de nieuwe plannen voor het komende jaar. Traditiegetrouw kijkt de RDW op deze dag vooruit met de belangrijkste plannen voor 2021. De belangrijkste ontwikkelingen en activiteiten van de RDW voor komend jaar zijn samengevat in een boekje. 

In de komende periode blijft de RDW bijdragen aan veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit. Op deze pijlers is de indeling van de belangrijkste ontwikkelingen en activiteiten gebaseerd. Een greep uit de belangrijkste ontwikkelingen voor komend jaar:

  • Nieuwe voertuigcategorie: Lichte Elektrische Voertuigen
    De RDW denkt mee over nieuwe regels voor onder andere toelating. Het ministerie IenW heeft besloten om de nationale voertuigcategorie Bijzondere Bromfietsen te verbreden naar een voertuigcategorie Lichte Elektrische Voertuigen.
  • Emissietesten bij voertuigen in gebruik
    De RDW krijgt een nieuwe rol van toezichthouder op milieueisen. De RDW treft nu alle voorbereidingen in de bedrijfsvoering om deze nieuwe taak vanaf 1 januari 2021 goed uit te kunnen voeren.
  • Verbeteren van het toezicht op erkenningen
    De RDW richt een toekomstgericht erkenningenstelsel in en werkt samen met collega-overheden en toezichthouders aan de aanpak van malafide bedrijven.

Meer informatie

Benieuwd naar alle ontwikkelingen en projecten? Deze kunt u lezen op de website van de RDW onder de pijlers: veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid