Daarmee worden ze voorzien van een Nederlands kenteken. Het gaat om voertuigen met een Europees kentekenbewijs en nieuwe, ongebruikte voertuigen met Certificaat van Overeenstemming (CVO).

Cruciale dienstverlening gegarandeerd

Een week na sluiting van het eerste RDW-keuringsstation is er ruimte gekomen om te kijken naar uitbreiding van onze dienstverlening. Daarvoor is gekeken naar de meest getroffen bedrijven in de sector.

Testfase

In overleg met de branche is er een werkwijze ontwikkeld waarbij fysieke identificatie van de voertuigen tijdelijk niet nodig is. Dit is afgelopen dagen getest en de oplossing lijkt technisch te werken. Maandagochtend maakt de RDW de aanvraagprocedure bekend.

Werkwijze

De nieuwe werkwijze is uitsluitend bedoeld voor RDW-erkende bedrijven. De benodigde documenten moeten centraal digitaal aangeleverd en vervolgens door RDW-medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na afloop krijgt de aanvrager per mail bericht dat het RDW-proces is afgerond. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. De RDW kan ook achteraf nog steekproeven uitvoeren.

Doorlooptijd en verwachtingen

Normaal gesproken zou een dergelijke nieuwe procedure enkele weken of maanden getest worden. Vanwege de urgentie is dat nu niet mogelijk. We kunnen u op dit moment nog geen duidelijkheid over de doorlooptijd van uw aanvraag geven,  zoals u normaal gesproken wel van ons gewend bent. Wij vragen ook uw begrip als de eerste aanvragen niet helemaal vlekkeloos verlopen. Wij doen er alles aan om uw verkochte voertuig zo snel mogelijk van een kenteken te voorzien.