Zonneauto is een nieuwe voertuigcategorie

Lightyear wil de wereld veranderen en verbeteren. Aan het woord Martijn Lammers, medeoprichter en chief Strategy van Lightyear.

Opladen via zonnecellen

Hoewel de Lightyear One met een prijs van 149.000 euro maar voor een kleine groep mensen is weggelegd, wil Lightyear juist géén exclusief product maken. “We hebben laten zien dat een auto die zichzelf oplaadt via zonnecellen mogelijk is,” zegt Martijn Lammers. “Deze technologie moet voor iedereen bereikbaar worden. De Lightyear moet de Opel Kadett van de toekomst worden. We hebben nu de kans om de schone auto gemeengoed te maken. Het zou bijna asociaal zijn om dat niet te doen, dus wij doen het.”

Auto op zonnecellen

Duurzaamheid

De zonneauto is een nieuwe voertuigcategorie. Samen met de RDW denkt Lightyear na over een correcte definitie, zodat de zonneauto zijn duurzaamheidspotentieel en zijn economische mogelijkheden volledig kan realiseren. “Het is onmisbaar om de registrerende autoriteit aan je zijde te hebben,” vindt Martijn. “Dat de RDW ons serieus neemt bevestigt dat ons idee écht is. Dit is de technologie die de RDW in de toekomst in de keuringsstations ziet. Dat prikkelt de RDW’ers, en hun enthousiasme stimuleert ons.”    

Foto Martijn LammersMartijn Lammers: "Als je deze kans hebt, is het bijna asociaal om het niet te doen" 

Magazine RDWijzer

Wilt u het hele artikel lezen? Ga naar het magazine RDWijzer en lees verder op de laatste pagina.