Evaluatie RDW aangeboden aan Tweede Kamer

Eens in de 5 jaar wordt het functioneren van de RDW als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) onderzocht. De uitkomsten van het laatste evaluatieonderzoek zijn vorige week naar de Tweede Kamer gestuurd. De RDW is blij met de positieve resultaten van het onderzoek en beschouwt dit als een compliment voor de organisatie, de medewerkers en onze omgeving

Goede dienstverlening

De evaluatie is in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgevoerd door PwC en beslaat de periode 2016 tot en met 2020. PwC constateert dat we doelmatiger en doeltreffender zijn geworden, dat we open staan voor input van buitenaf en dat we ons best doen om goede dienstverlening te leveren. Daarnaast zorgt de inrichting als tariefgefinancierd ZBO voor onafhankelijkheid in de uitvoering en in de inrichting van de bedrijfsvoering. 

Aandachtspunten pakken we op

De aandachtspunten die PwC noemt, zoals die met betrekking tot het HR-beleid, ICT-beleid, de onderlinge samenwerking tussen de divisies en afdelingen, en de interactie met het Ministerie, herkennen wij en pakken we op.

Trots

Zeger Baelde, directeur bedrijfsvoering: “We zijn trots op het positieve resultaat van de evaluatie. We bedanken onze medewerkers voor hun inzet en onze omgeving voor de samenwerking.”

Tweede Kamer 

Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de Kaderwet ZBO. De resultaten van de evaluatie zijn onlangs door de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, aangeboden aan de Tweede Kamer.