Online verlengen rijbewijs in alle gemeenten van provincie Groningen

De mogelijkheid om het rijbewijs online te verlengen werd onlangs beklonken met de volledige dekking in de provincie Groningen. De gemeente Oldambt biedt het online verlengen nu ook aan en maakt daarmee de provincie compleet.

Makkelijker 

Vier jaar geleden namen de RDW en de NVVB, de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken, het initiatief tot het online verlengen van rijbewijzen. Het uitgangspunt was het gebruiksvriendelijker en makkelijker maken van de dienstverlening. Mensen vinden het fijn dat het digitaal aanvragen snel en op elk gewenst moment kan. Ze hoeven niet meer naar het gemeentehuis om de aanvraag in te dienen.
De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft begin vorig jaar besloten de digitale aanvraag voor de verlenging van het rijbewijs landelijk in te voeren. 

Deelnemende gemeenten

De andere Nederlandse gemeenten die de mogelijkheid van het online verlengen van het rijbewijs aanbieden zijn op de website te vinden:
https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen

Vanuit huis 

De RDW en de NVVB maakten het mogelijk om pasfoto’s direct digitaal aan te leveren. De kwaliteit van foto’s op rijbewijzen verbeterde hierdoor sterk. De pasfoto moet worden gemaakt bij een door de RDW erkende fotograaf, die de foto digitaal naar de RDW verstuurt. De rijbewijshouder vraagt vervolgens via de website van de RDW zelf de verlenging aan. Twee werkdagen later wordt het rijbewijs bij de gemeenten afgeleverd, waar het kan worden opgehaald.