Self Driving Challenge 2023: deelnemers bekend

De RDW heeft voor volgend jaar 6 studententeams voor de Self Driving Challenge aan zich gebonden. Dit is een verdubbeling van het aantal teams ten opzichte van 2022.

Begin november liep de deadline af voor onderwijsinstellingen om hun deelname aan de Self Driving Challenge 2023 te bevestigen. Vanaf februari staan er 6 gemotiveerde studententeams klaar voor de vijfde editie van de challenge. We verwelkomen de volgende onderwijsinstellingen aan de Self Driving Challenge 2023: Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Windesheim , Universiteit Twente, Hogeschool Rotterdam en de Haagse Hogeschool.

Jong talent

Met de Self Driving Challenge biedt de RDW jong talent de kans om zich verder te ontwikkelen op het gebied van smart mobility. Een uniek traject waarbij studententeams de strijd met elkaar aangaan door met zelfrijdende voertuigen op een circuit te racen. Het team dat een zelfrijdend voertuig foutloos in de snelste tijd over de Junior Track van het TT-circuit in Assen racet, is de winnaar van de challenge. Het onderwijstraject start ieder jaar in februari en wordt in juni afgesloten met een finale op het circuit.

Obstakels vermijden

De Self Driving Challenge heeft als doel om kennis op te doen over de complexiteit van autonome voertuigen en de manier waarop deze voertuigen keuzes maken. De RDW kan zich hiermee voorbereiden op een toekomst waarin zelfrijdende technologie een steeds grotere rol krijgt. Zowel in het gebruik als mogelijkerwijs in het typegoedkeuringsproces.

Ieder jaar bepaalt de organisatie een thema voor de challenge. Dit thema heeft betrekking op de kennisbehoefte van de RDW. Voor de editie van 2023 is het thema ‘obstakels vermijden’. Om studenten de mogelijkheid te geven hier consistente goede resultaten neer te laten zetten, wordt de kart dit jaar uitgerust met meer sensoren dan ooit waaronder meerdere camera’s en mogelijk een LiDAR-sensor.

Planning

Om de ontwikkelde software tussentijds te testen organiseert de RDW testdagen op de Junior Track van het TT-circuit en op het Testcentrum in Lelystad. Ook organiseren we online kennissessies en krijgen deelnemende studententeams aanvullende trainingen van kennispartners NXP en Quintor. Het exacte schema voor de testdagen, kennissessies en trainingen maakt de organisatie in februari bekend tijdens de kick-off van de Self Driving Challenge. De finale is op 8 juni 2023. Je kunt de challenge volgen via de website, LinkedIn en Instagram (@selfdrivingchallenge).