Website Nationaal Parkeer Register vernieuwd

De website van het Nationaal Parkeer Register (NPR) is volledig vernieuwd. De website is overzichtelijker gemaakt en geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google.

De vernieuwde website van het NPR is sinds vandaag in de lucht. Het webadres blijft ongewijzigd: www.nationaalparkeerregister.nl. Het doel van de website blijft ook hetzelfde. We bieden informatie voor gemeenten, parkeerproviders, softwareleveranciers en Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) - een landelijke coöperatie van gemeenten én opdrachtgever van het NPR.

NPR groeit

Het NPR is de landelijke database waarin alle actuele parkeerrechten en verblijfsrechten op kenteken geregistreerd staan. We bieden de infrastructuur waarmee gemeenten allerlei parkeerdiensten kunnen digitaliseren. Steeds meer gemeenten en parkeerproviders sluiten aan in het NPR. Ook leggen steeds meer gemeenten bewonersvergunningen en gehandicaptenparkeerkaarten vast. Zo bereikten we op 1 december 2022 de mijlpaal van 1 miljard geregistreerde parkeerrechten in het NPR.