Duurzaamheid centraal bij de RDW Summer Conference 2023

Op 12 en 13 september heeft de divisie Voertuigregelgeving en Toelating (VRT) voor de 2de keer de RDW Summer Conference georganiseerd. Het thema was ‘Driving Sustainability Together’.

Ongeveer 80 deelnemers uit het internationale netwerk van Technische Diensten en voertuigfabrikanten hebben elkaar ontmoet in het Testcentrum in Lelystad.

Inhoudelijk sterk programma

Daar waar in 2022 de nadruk lag op voertuigveiligheid lag de inhoudelijke focus nu bij duurzaamheid. Dit is ook een belangrijk onderdeel van de RDW missie. De organisatie leverde een inhoudelijk sterk programma rondom dit actuele thema.

Guido Gielen van Green NCAP verzorgde een interessante key note presentatie en samen met DNW presenteerde de RDW een workshop ‘Sustainable Mobility Testing’. Ook kon men meer te weten komen over de uitdagingen en avonturen van het winnende Solar Challenge Team en RDW’s eigen Self Driving Challenge Team. Deze teams hadden hun voertuigen naar het event meegebracht.

gesprek bij stand solar challenge

De testbaan op

Beide dagen werden afgesloten met een ‘demo & driving experience’ op de testbaan. Deelnemers konden testritten maken in bijvoorbeeld een waterstof truck, een elektrische stadsbus of op een speed pedelec. Alle duurzame innovaties van Nederlandse bodem.

elektrische bus rijdt over de testbaan