e-TOL: website tolheffing live

De website e-tol.nl is live. De website is nu vooral bedoeld om te informeren over tolheffing. U kunt er vinden waar, waarom en wanneer tolheffing start.

Deze insteek maakt deel uit van de eerste fase van de e-TOL website. Naarmate de opening van de Blankenburgverbinding en daarmee ook de start van tolheffing dichterbij komt, wordt de site verder uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan instructievideo’s en informatie over de betaling.

Begrijpelijke informatie over tolheffing

Het voornaamste doel van de website in deze fase is dat u te weten komt hoe tolheffing werkt. Ook kunt u lezen wat vanaf de opening van de Blankenburgverbinding van u verwacht wordt, als u gebruik maakt van het traject. Het is natuurlijk belangrijk dat de website begrijpelijk, gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. We meten nu en in de toekomst op verschillende manieren of deze doelstelling bereikt wordt.

Toldienstaanbieders

De e-TOL website is in deze eerste fase ook bedoeld voor bedrijven die geĂŻnteresseerd zijn om als toldienstverlener op te treden. Zij vinden op de website informatie over de eisen die we aan de toldienstverleners stellen. Ook kunnen ze nalezen welke stappen ze moeten zetten om geaccrediteerd te worden.

Najaar 2024

De start van tolheffing wordt voorzien voor het najaar van 2024. De start loopt samen met de opening van de Blankenburgverbinding, de A24 tussen Vlaardingen en Rozenburg. Deze nieuwe verbinding zorgt voor een betere bereikbaarheid in de regio Rijnmond. Gebruikers van de weg gaan tol betalen.