Aanvragen ontheffing e-TOL nu mogelijk

In december opent de A24/Blankenburgverbinding. Gebruikers van deze weg gaan tol betalen. Hulpdiensten en uitvaartondernemers kunnen hiervoor een ontheffing krijgen. Die kunnen zij vanaf nu aanvragen.

Met ontheffing geen tol

In de wet is geregeld dat politie, brandweer, medische hulpdiensten en uitvaartondernemers een ontheffing van de tol kunnen aanvragen. Organisaties en ondernemers met voertuigen die voor een ontheffing in aanmerking komen, kunnen die vanaf nu zelf aanvragen via de website www.e-tol.nl. Let op: zonder een ontheffing moeten deze organisaties wél tol betalen.

Eenvoudige aanvraag

Een ontheffing is snel en gemakkelijk aan te vragen. Aanvragen worden binnen 5 werkdagen behandeld. Zolang een ontheffingsaanvraag nog niet verleend is, moet er gewoon tol betaald worden. Vraag een ontheffing dus op tijd aan.

Ambulances, rouwauto’s en brandweer- en politievoertuigen komen in aanmerking voor een ontheffing. Andere voertuigen krijgen geen ontheffing.

Over de nieuwe tolweg: de A24/Blankenburgverbinding

In 2024 gaat de A24/Blankenburgverbinding open. Deze nieuwe snelweg verbindt de A15 bij Rozenburg en de A20 bij Vlaardingen. Door deze weg te gebruiken, zijn weggebruikers eerder op hun bestemming. Voor het gebruik van deze weg betalen weggebruikers tol. Er komen geen tolpoortjes, dus er is geen tijdverlies door wachtrijen. Tol is na aanmelding bij een aanbieder van automatisch tol betalen eenvoudig geautomatiseerd te voldoen, maar kan ook per rit online worden betaald. Meer informatie is te vinden op www.e-tol.nl.