RDW kiest Conduent als samenwerkingspartner voor het KCC van Tolheffing

De RDW heeft de aanbesteding voor het klantcontactcentrum (KCC) voor Tolheffing gegund aan Conduent, een grote internationale onderneming op het gebied van zakelijke dienstverlening en technologische oplossingen

Naast een team van eigen medewerkers gaat de divisie Tolheffing gebruik maken van de flexibele schil en techniek van Conduent om de werkzaamheden uit te voeren. Klanten kunnen straks contact opnemen met het KCC voor al hun vragen over de tolheffing op de A24/Blankenburgverbinding.

Goede telefonische en digitale bereikbaarheid

Conduent ondersteunt het KCC van Tolheffing bij het afhandelen van telefoongesprekken en het beantwoorden van e-mails in het Nederlands, Engels en Duits. Door de inzet van de flexibele schil zorgt de RDW voor een goede telefonische en digitale bereikbaarheid voor klanten.

Naast mensen levert Conduent ook de techniek voor de uitvoering van de werkzaamheden en maken zij de personeelsplanning. Ook krijgt de RDW inzicht in data en rapportages en is Conduent sparringpartner voor verbeteringen. Daarnaast zal Conduent een deel van de administratieve werkzaamheden op zich nemen.

Selectie na Europese aanbesteding

Conduent is geselecteerd na een Europese aanbesteding. “Na een zorgvuldig proces hebben we voor Conduent gekozen”, vertelt Zeger Baelde, directeur bedrijfsvoering van de RDW. “We vinden het belangrijk dat onze klanten goed worden geholpen met hun vragen over tolheffing. Samen met Conduent willen we de dienstverlening voor de klant zo goed mogelijk maken. We hebben er alle vertrouwen in dat zij dat kunnen.”

“Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van klantcontact kan Conduent voldoen aan de unieke behoeften van de RDW en hun klanten op het gebied van de tolheffing op de A24/Blankenburgverbinding”, aldus Wouter Widdershoven, Country Leader van Conduent Nederland. “Conduent zet technologie, mensen en processen in voor hoogwaardige dienstverlening voor klantcontactcentra in heel Europa. Wij waarderen het vertrouwen van de RDW in onze samenwerking om in hun behoeften te voorzien.”

Ahmet Pehlivan van Conduent schudt de hand van Zeger Baelde van de RDW

Nieuwe tolweg: de A24/Blankenburgverbinding

In 2024 gaat de A24/Blankenburgverbinding open. Deze nieuwe snelweg verbindt de A15 bij Rozenburg en de A20 bij Vlaardingen. Door deze weg te gebruiken, ben je eerder op je bestemming. Voor het gebruik van deze weg ga je tol betalen. Er komen geen tolpoortjes, dus je kunt gewoon doorrijden. Hiervoor verlies je geen tijd door wachtrijen. Je kunt je tolritten eenvoudig geautomatiseerd betalen, maar je kunt een betaling ook eenmalig online doen.

Verschillende overheidsorganisaties werken samen om tol betalen voor de A24/Blankenburgverbinding mogelijk te maken. Het gaat om het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, het Centraal Justitieel Incassobureau, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de RDW. e-TOL is het tolmerk. De RDW heeft namens het ministerie de rol van tolheffer. Daarom heeft RDW deze Europese aanbesteding uitgevoerd en is Conduent contractpartner van RDW.

Meer weten? Kijk op e-tol.nl.