Keuringen snorfietsen binnenkort mogelijk bij de keuringsstations RDW

De RDW werkt er aan om de ombouwkeuringen van snorfietsen (scooters) op RDW-keuringsstations mogelijk te maken, om te beginnen in Amsterdam. Daarna volgen de overige keuringsstations. Een ombouwkeuring is dan mogelijk op 16 locaties verspreid door het land.

Toelatingseisen bromfiets

De RDW streeft ernaar om deze keuring per 1 juli 2019 mogelijk te maken op ons keuringsstation in Amsterdam. Het tarief voor deze keuring wordt maximaal € 105,00. Bij een ombouwkeuring van een snorfiets (scooter) naar bromfiets, wordt gekeken of het voertuig voldoet aan de toelatingseisen van een bromfiets. Dit betreft diverse veiligheids- en milieu-eisen.

Toename ombouwkeuring

Er was eerder weinig animo voor de ombouwkeuring van snorfietsen. De BOVAG heeft de RDW enige weken geleden verzocht om te onderzoeken of deze keuringen ook op meerdere locaties kunnen plaats vinden. Want op bepaalde wegen in Amsterdam mogen bromfietsen en scooters alleen nog op de rijbaan rijden. Daarom willen steeds meer eigenaren hun snorfiets (scooter) ombouwen naar een bromfiets. De blauwe kentekenplaat wordt dan vervangen door een geel kenteken. Een bromfiets mag dan maximaal 45 kilometer per uur rijden.