Geen aanpassingen in huidige dienstverlening

De lockdown van 15 december 2020 tot en met 19 januari 2021 heeft, voor zover we nu kunnen overzien, geen impact op de dienstverlening van de RDW. De dienstverlening loopt door. Zo zorgen we ook in coronatijd dat burgers en bedrijven hun wettelijke verplichtingen kunnen nakomen en dat het Nederlandse wagenpark veilig is en de rechtszekerheid geborgd blijft. 

Mondkapjesplicht

Sinds maart dit jaar hebben we aanpassingen gedaan in onze bedrijfsvoering. Daardoor kunnen we nu op een voldoende veilige en stabiele manier werken. We kunnen onze dienstverlening alleen voortzetten als we allemaal de huidige maatregelen blijven naleven. Daarom is het dragen van een mondkapje bij een bezoek aan een RDW keurings- en testlocatie verplicht. Ook voor bedrijven waar een RDW-medewerker komt voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een steekproef of een ander (controle)bezoek is het verplicht dat de medewerkers die direct contact hebben met de RDW-medewerker een mondkapje dragen. In een eerder bericht kunt u meer lezen over het besluit mondkapjes te verplichten

Veiligheid op keurings- en testlocaties

Voor de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers zijn de richtlijnen van het RIVM leidend op alle RDW-keurings- en testlocaties. Daarnaast is het dringend advies: 
  • alleen op afspraak naar het keuringsstation te komen;
  • alleen te komen;
  • rekening te houden met de geldende afspraken; 
  • de aanwijzingen van de RDW-medewerkers op te volgen.

Afwijkende dienstverlening

Er zijn op dit moment geen aanpassingen in de dienstverlening. Houd onze corona-pagina met laatste nieuws en maatregelen op onze website in de gaten. Er is een pagina met afwijkende dienstverlening RDW in verband met corona. Hierop kunt u lezen welke dienstverlening niet op een keuringsstation kan. Dit is niet veranderd door de huidige lockdown.

Veelgestelde vragen

Er is een pagina met antwoorden op veelgestelde vragen

Meer informatie

Meer informatie over maatregelen in verband met het coronavirus vindt u de deze link opent in een nieuw vensterwebsite van Rijksoverheid.