Ook krijgen wij meldingen dat dergelijke bemiddelingswebsites niet, of niet op tijd de producten leveren en voertuigeigenaren geen tenaamstellingscode of kentekencard ontvangen. Als dat het geval is, moet u zich melden bij de bemiddelingswebsite die de dienst niet leverde.

Geen websites van de RDW

Deze bemiddelingswebsites zijn géén websites van de RDW, ook niet als ze de indruk wekken dat wel te zijn. Zij zijn geen onderdeel van de RDW en de RDW werkt ook niet met deze bedrijven samen. Alleen als sprake is van www.rdw.nl, dan bent u in contact met de RDW.

Onderzoek naar maatregelen

Omdat wij rechtszekerheid hoog in het vaandel hebben staan onderzoeken wij of er maatregelen genomen kunnen worden. Vanzelfsprekend werken we daarnaast continu aan verbetering van onze processen voor het aanvragen van dergelijke producten om u van dienst te zijn.

Vraag producten altijd aan bij RDW

Wij adviseren u als u uw kentekenbewijs of tenaamstellingscode kwijt bent, altijd op www.rdw.nl een vervangend kentekenbewijs of nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen en niet bij andere websites. Een nieuwe tenaamstellingscode bij de RDW kost € 1,- en een vervangend kentekenbewijs kunt u voor € 31,50 bij de RDW aanvragen. U betaalt geen onnodige kosten.