Let op betrouwbaarheid van e-mails

Woensdag 28 januari was het de dag van de privacy. Ook de RDW hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. Tegenwoordig worden vanuit overheidsinstanties, maar ook vanuit banken valse e-mails gestuurd. Deze e-mails zijn afkomstig van hackers die vaak kwaad in de zin hebben. Let daarom goed op de e-mails die u krijgt toegestuurd.

Maar het afwegen of je een e-mail veilig kunt openen of ongeschonden op een link kan klikken is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is vaak erg moeilijk om valse e-mails te herkennen, vooral als het gaat om gerichte aanvallen.

Waar kunt u op letten?

RDW en andere overheidspartijen sturen u nooit een verzoek via e-mail om bijvoorbeeld uw persoonlijk gegevens te controleren en bij te werken via een website. De RDW adviseert om geen gegevens in te vullen en zulke e-mails te verwijderen. De RDW adviseert ook goed het e-mailadres van de afzender van dergelijke berichten te controleren. E-mails afkomstig van RDW eindigen op @rdw.nl. Krijgt u een e-mail uit naam van RDW en vertrouwt u deze niet? Dan kunt u contact opnemen met [email protected] Maar stuur een mogelijke phishingmail niet door.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie voor het herkennen van een phishingmail op de deze link opent in een nieuw venster website van Alert Online. Op de pagina van ons Security Operations Center (SOC) lees je meer over de informatiebeveiliging van de RDW.