Mondkapjesplicht bij RDW-bezoek

Naar aanleiding van het oplopend aantal besmettingen heeft de RDW besloten dat vanaf 28 oktober een mondkapje ook verplicht is bij bezoeken door RDW-medewerkers. Op de RDW-keuringslocaties was een mondkapje al verplicht. Vanaf 28 oktober gaat dit dus ook gelden voor locaties waar RDW-medewerkers naartoe komen om werkzaamheden te verrichten, zoals bijvoorbeeld bij steekproeven, keuringen aan huis en ADR-keuringen.

Mondkapjes bij RDW-bezoek

Voor bedrijven waar een RDW-medewerker komt voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een steekproef of een ander (controle)bezoek is het verplicht dat de medewerkers die direct contact hebben met de RDW-medewerker een mondkapje dragen. Deze maatregel nemen we omdat we willen dat onze medewerkers hun werk op een veilige manier kunnen uitvoeren. Onze medewerkers dragen ook verplicht een mondkapje. Meer over deze verplichting en bijbehorende medewerking leest u in de brief Document Mondkapjesplicht (pdf, 180kb).

Mondkapjes bij de RDW keurings- en testlocaties

Voor uw bezoeken aan de RDW-keuringsstations en het RDW-testcentrum geldt de mondkapjesplicht ook. Onze medewerkers dragen ook verplicht een mondkapje. Daarbij is het noodzakelijk dat u de aanwijzingen ter plaatse goed opvolgt.

Veiligheid op keurings- en testlocaties 

Voor de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers zijn de richtlijnen van het RIVM leidend op alle RDW-keurings- en testlocaties. Daarnaast is het dringend advies:   

  • alleen op afspraak naar het keuringsstation te komen;
  • alleen te komen; 
  • rekening te houden met de geldende afspraken; 
  • de aanwijzingen van de RDW-medewerkers op te volgen.

Dienstverlening 

Er zijn momenteel geen aanpassingen in de dienstverlening. Houd hiervoor onze corona-pagina met laatste nieuws en maatregelen in de gaten. Ook is er een pagina met afwijkende dienstverlening RDW in verband met corona. Hierop kunt u lezen welke dienstverlening niet op een keuringsstation kan.

Meer informatie 

Instructies voor het gebruik mondkapjes vindt u op deze link opent in een nieuw venster de website van Rijksoverheid.