Nieuwe tenaamstellingscode voor 1 euro

Wilt u een voertuig verkopen, maar bent u de tenaamstellingscode kwijt? Voor 1 euro vraagt u bij ons een nieuwe aan. Daarvoor hoeft u niet naar andere sites waar de code veel meer kost.

Aanvraag tenaamstellingscode

U vraagt een nieuwe code aan via nieuwe tenaamstellingscode aanvragen. Als eigenaar van een voertuig logt u in met DigiD en u kiest het voertuig waarvoor u een vervangende code wilt hebben. U betaalt 1 euro en ontvangt direct een e-mail met daarin een link waar u de tenaamstellingscode kunt downloaden. Als u geen DigiD heeft of u vraagt de code voor iemand anders aan, dan kunt u deze nog steeds per post ontvangen.

Misleidende websites

Bij onze klantenservice krijgen we af en toe berichten dat consumenten ook op andere websites een tenaamstellingscode kunnen aanvragen, zoals bijvoorbeeld www.tenaamstellingscode.nl. Daar is het tarief echter veel hoger. Deze websites zijn niet van de RDW, maar maken via een omweg wel gebruik van onze diensten. Voorkom dat u te veel betaalt en vraag altijd een nieuwe tenaamstellingscode aan via onze website. De kosten voor het aanvragen een nieuwe code zijn 1 euro.

Code kwijt

De tenaamstellingscode bestaat uit 2 delen en heeft in totaal 9 cijfers. Het eerste deel ontvangt de eigenaar op het tenaamstellingsverslag als hij het voertuig op naam zet. Het tweede deel krijgt hij per brief bij het kentekenbewijs. Die twee delen moet de eigenaar samenvoegen tot een code van 9 cijfers. Bij het samenvoegen en het bewaren gaat het wel eens mis.