Overzicht ‘voertuigen tot 9 jaar terug' gratis voor burgers

Diverse media hebben berichten gepubliceerd over het opvragen bij de RDW van het overzicht voertuigen tot 9 jaar terug. De informatie in de berichten is onjuist.

Tips

In de berichten wordt geschreven dat de RDW door de Autoriteit Persoonsgegevens op de vingers is getikt. Dat is gelukkig niet het geval. Wel heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de RDW tips gegeven om de informatie op de website te verduidelijken. Deze tips heeft de RDW meegenomen in de cyclus van continue verbetering van de website.

Verbetering dienstverlening

Om de burgers zo goed mogelijk te bedienen, werkt de RDW continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Recente verbeteringen zijn: 

  • De RDW heeft het mogelijk gemaakt om een inzageverzoek ook online (via DigiD) te doen in het najaar van 2021. Het inzageverzoek is altijd al gratis geweest.
  • De informatie via de website mijn.rdw.nl wordt continu verder uitgebreid waarmee de burger direct online inzicht kan krijgen in steeds meer actuele gegevens. 
  • Vanwege de behoefte van burgers aan de informatie uit het overzicht voertuigen tot 9 jaar terug heeft de RDW in het kader van klantvriendelijkheid onderzocht of het mogelijk was om het tarief van €4,65 dat de RDW hiervoor wettelijk in rekening moet brengen te verlagen. Na aanpassing van de wet is dit tarief naar €0,00 gebracht. Aanvragen die vanaf 12 mei 2022 zijn ingediend zijn automatisch gratis aan burgers verstrekt. 

Als u tips hebt voor verdere verbetering van onze dienstverlening, laat het ons weten via onze contactpagina.